Lähiruoka kisaa tosissaan hyllytilasta
Pari vuotta kestänyt lähiruokabuumi on yhä kiihtymään päin.
Porilaisen Prisma Mikkolan myyntipäällikkö Tapio Einola kertoo, että paikallisuus on Satakunnassa perinne, kuten munamakkarakin. Kuva: Jussi PartanenPari vuotta kestänyt lähiruokabuumi on yhä kiihtymään päin. Maa- ja metsätalousministeriön lähiruokakoordinaattori Kirsi Viljanen kertoo, että kaupat ovat oikeasti ottaneet lähiruokaa enemmän valikoimiinsa. Facebookissa on lukuisia ryhmiä, joille tuottajat kärräävät tuotteensa suoraan. Lähiruoka ja luomu ovat voimakkaasti esillä myös nykyisessä hallitusohjelmassa.
Porilainen Prisma tarjoaa yli sadan paikallisen tuottajan tuotteita, kuten makkaroita, mansikoita, vihanneksia – ja tietysti Satakunnan omaa maitoa.
Kokemäellä mehuja ja hilloja valmistava Tommi Anttila kertoo, että lähiruokabuumia on kestänyt pari vuotta ja se on kiihtymään päin.
"Nyt erityisesti nuoret perheet ovat kiinnostuneet ruuan alkuperästä entistä enemmän."
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

