Pehmeä suklaakakku ja vaniljajäätelö
Suklaa ja jäätelö ovat jo sellaisenaan usealle helpotus kurjaan oloon. Ja kun suklaasta pyöräyttää tahmaisen tortun ja kruunaa sen jäätelöllä, niin johan alkaa elämä taas maistua.
Suklaa lohduttaa, ja kun lisänä on vielä jäätelöä, on nautinto kaksinkertainen. Kuva: Sanne KatainenPehmeä suklaakakku ja vaniljajäätelö
6–8 annosta
Ainekset
- 150 g voita
- 150 g taloussuklaata
- 2 rkl kaakaojauhetta
- 1½ dl sokeria
- 3 kananmunaa
- 3½ dl vehnäjauhoja
- 2 tl vaniljasokeria
- ½ tl leivinjauhetta
Tarjoiluun
- ½–1 l vaniljajäätelöä
Valmistusohje
Sulata voi. Ota levy pois päältä ja tiputa suklaa paloina rasvan joukkoon. Anna suklaan liueta rauhassa voihin. Sekoita joukkoon kaakaojauhe. Anna suklaasulan jäähtyä kädenlämpöiseksi.
Lisää sokeri suklaasulaan. Vatkaa joukkoon munat. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi.
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisijaltaan noin 20 senttiä) pohjan ja reunojen väliin. Voitele reunat.
Levitä taikina vuokaan. Paista kakkua 200 asteessa 15 minuuttia. Suklaakakku on pinnalta ja reunoilta kypsä, mutta sisältä pehmeä.
Anna kakun jäähtyä hetki. Irrota vuoan reunaosa. Siirrä kakku tarjoiluvadille ja koristele tomusokerilla ja halutessasi vielä suklaarouheella.
Tarjoa kakun kanssa vaniljajäätelöä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

