Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Juomapakkauksiin tulee muutos – EU vaatii pitämään korkit kiinni

EU-direktiivi velvoittaa suomalaisyrityksiä muuttamaan juomapakkauksia.
Kuvassa näkyy, miten uudistetuissa pakkauksissa korkit pysyvät kiinni.
Kuvassa näkyy, miten uudistetuissa pakkauksissa korkit pysyvät kiinni. Kuva: Fazer
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Fazer uudistaa juomapakkauksiaan niin, etteivät niissä olevat korkit enää irtoa pakkauksista. Taustalla on muovituotteiden ympäristövaikutusten vähentämistä koskeva EU-direktiivi, jonka mukaan korkkien on oltava kiinni juomapakkauksissa viimeistään heinäkuussa 2024.

Fazer kertoo tiedotteessaan, että kartonkipakkausten korkit tullaan uudistamaan vuoden 2023 aikana liukuvasti lähes kaikkiin pakkauksiin.

”Uudet korkit ovat todella helppokäyttöisiä: ne saa suljettua näppärästi painamalla. Uudistamme myös pakkaustemme kierrätysmerkinnät tämän vuoden aikana”, markkinointijohtaja Maija Hellman Fazer Lifestyle Foodsin Non-dairy-yksiköstä kertoo.

Fazerin mukaan yksi vaihtoehto EU-vaatimusten täyttämiseen olisi poistaa korkit juomapakkauksista kokonaan. Tähän ei kuitenkaan haluttu ryhtyä, sillä Fazerin kuluttajatutkimuksen mukaan lähes 70 prosenttia vastaajista kertoi valitsevansa mieluummin korkillisen kuin korkittoman tuotepakkauksen.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Korkkia ei tarvitse pakkausta kierrättäessä irrottaa, vaan kartonki-, muovi- ja alumiiniosat irrotetaan toisistaan kierrätyslaitoksessa veden avulla.

Maaseudun Tulevaisuus uutisoi aiemmin, että myös Valio on uudistamassa korkkejaan samaan tapaan direktiivin mukaisiksi. Samankaltaisia ilmoituksia tullaan varmasti näkemään paljon tämän vuoden aikana eri yrityksiltä, jotka kartonkipakkauksia käyttävät.