Näppärät savulohipiiraset
Kauli kuorettomat leivät litteiksi, näin leivistä syntyy näppärästi ”pohjataikina” piiraille. Kuva: Sanne KatainenNäppärät savulohipiiraset
12 kappaletta
Ainekset
- 12 isoa, vaaleaa paahtoleipäviipaletta
- 50 g voita
Täyte
- 1 porkkanaa
- 125 g kylmäsavulohta
- 6—12 kirsikkatomaattia
- 100 g valkosipulilla tai piparjuurella maustettua tuorejuustoa
- 1 prk (1 ½ dl) ranskankermaa
- 1 kananmuna
- 1 tl basilikaa
- ½ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
Koristeeksi
- rucolaa tai basilikaa
Valmistusohje
Leikkaa leivistä reunat pois. Kauli viipaleet yksitellen ohuemmiksi. Voitele leivät kevyesti voilla toiselta puolelta. Paina leipäviipale voideltu puoli edellä muffinipellin syvennykseen ja painele tiiviisti pohjaa sekä reunoja vasten. Näin pelti tulee samalla ”voideltua” ja leipä saa rapeaa pintaa paistuessaan.
Viillä kuorimaveitsellä kuoritusta porkkanasta pitkiä suikaleita. Suikaloi kala ja halkaise huudellut kirsikkatomaatit. Sekoita tuorejuustoon ranskankerma, muna ja mausteet.
Jaa pohjille ensi lohipalat ja porkkanat spiraaleina. Lusikoi päälle juustoseosta ja sitten tomaatteja.
Paista piiraita 180-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
Koristele piiraat halutessasi rucolalla tai basilikalla ennen tarjoilua.
Vinkki:
Kuivata leikatut reunat pannulla voinokareessa krutongeiksi salaattiin tai keiton höysteeksi. Tai levitä kuivamaan leivinpaperin päälle korppujauhojen aineksiksi tai murenna sellaisenaan mureketaikinan pohjaseokseen.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
