Näppärät savulohipiiraset

Kauli kuorettomat leivät litteiksi, näin leivistä syntyy näppärästi ”pohjataikina” piiraille.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Näppärät savulohipiiraset

12 kappaletta

Ainekset

  • 12 isoa, vaaleaa paahtoleipäviipaletta
  • 50 g voita

Täyte

  • 1 porkkanaa
  • 125 g kylmäsavulohta
  • 6—12 kirsikkatomaattia
  • 100 g valkosipulilla tai piparjuurella maustettua tuorejuustoa
  • 1 prk (1 ½ dl) ranskankermaa
  • 1 kananmuna
  • 1 tl basilikaa
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria

Koristeeksi

  • rucolaa tai basilikaa

Valmistusohje

Leikkaa leivistä reunat pois. Kauli viipaleet yksitellen ohuemmiksi. Voitele leivät kevyesti voilla toiselta puolelta. Paina leipäviipale voideltu puoli edellä muffinipellin syvennykseen ja painele tiiviisti pohjaa sekä reunoja vasten. Näin pelti tulee samalla ”voideltua” ja leipä saa rapeaa pintaa paistuessaan.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Viillä kuorimaveitsellä kuoritusta porkkanasta pitkiä suikaleita. Suikaloi kala ja halkaise huudellut kirsikkatomaatit. Sekoita tuorejuustoon ranskankerma, muna ja mausteet.

Jaa pohjille ensi lohipalat ja porkkanat spiraaleina. Lusikoi päälle juustoseosta ja sitten tomaatteja.

Paista piiraita 180-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.

Koristele piiraat halutessasi rucolalla tai basilikalla ennen tarjoilua.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Vinkki:

Kuivata leikatut reunat pannulla voinokareessa krutongeiksi salaattiin tai keiton höysteeksi. Tai levitä kuivamaan leivinpaperin päälle korppujauhojen aineksiksi tai murenna sellaisenaan mureketaikinan pohjaseokseen.