Paahdetut purjosipulit
Purjot paahtuvat uunissa meheväksi ruuaksi joko sellaisenaan tarjottavaksi tai vaikkapa kalan lisukkeeksi. Pehmeä vuohenjuusto tekee ruuasta täyteläisen ja hunaja tuo makeutta.
Solakat purjot paahdetaan uunissa meheviksi. Erilaiset juustot ja siemenet lisäävät ruokaisuutta. Kuva: Jaana KankaanpääPaahdetut purjosipulit
4 annosta
Ainekset
- 2 purjosipulia
- 3 rkl rypsiöljyä
- 2 tl juoksevaa hunajaa
- 1 tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- Päälle
- 100 g pehmeää vuohenjuustoa
- 2 rkl kurpitsansiemeniä
- 2 rkl timjamia silputtuna
Valmistusohje
Halkaise purjot pituussuunnassa. Huuhtele puolikkaat huolellisesti kylmän juoksevan veden alla ja valuta ne.
Nosta purjot suorakaiteen muotoiseen voideltuun uunivuokaan (voit tarvittaessa leikata purjot lyhemmiksi) tai leivinpaperin päälle uunipellille. Sivele leikkuupintaan öljyä ja hunajaa. Ripottele päälle suolaa ja mustapippuria. Kypsennä 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
Murustele vuohenjuusto leikkuupinnoille. Ripottele siemenet ja timjami tasaisesti purjoille. Kypsennä vielä 5 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja saanut vähän väriä.
Tarjoa sellaisenaan tai paistetun lohen kanssa.
Vinkki: Voit halutessasi käyttää vain vaaleat kaulat ja silputa kuituisemmat vihreät latvat vaikka keittoon.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
