Suomalaisia palkittiin Ruotsin pientuottajien ruokakisassa
Ahvenanmaalaiset Åsmund ja Ann Sundberg voittivat olutmakkarallaan lihatuotesarjan Ruotsin avoimissa pientuottajien elintarvikekilpailussa. Suomalaiset menestyivät myös muissa sarjoissa.Kilpailun raati kuvasi Åsmund ja Ann Sundbergin olutmakkaraa miellyttävä tuoksuiseksi ja hienon savuaromiseksi. Tuoksu ei kuitenkaan peitä lihan makua eikä mausteita. Pikantin makuinen makkara on juuri sellainen, kuin olutmakkaran toivotaankin olevan, raati kiittää.
Hopeamitalin sai Catarina Ekblom Marmeladkompanietista maustettujen marmeladien sarjassa. Ekblomin päärynämarmeladissa on sahramin ja saksanpähkinän makuja. Raati kiitti marmeladia hyväksi, rohkeaksi ja kauniiksi, ja siinä on hienoja päärynän ja saksanpähkinän paloja.
Pronssimitalilla palkittiin innovatiivisten ruokatuotteiden sarjassa Åbyn Leipomo Oy:n kuminanäkkileipä. Johanna von Wrightin näkkileipää kiitettiin muodosta, joka tekee leivästä helposti täytettävän ja sormiruokatarjoiluun soveltuvan.
Ruotsalainen käsityövaltaisten elintarvikeyritysten neuvontaan ja koulutukseen erikoistunut Eldrimner avasi pientuottajien ruokakilpailunsa nyt ensimmäistä kertaa muillekin Pohjoismaille.
Kilpailun 40 sarjaan osallistui yhteensä peräti 587 tuotetta. Kilpailussa oli sarjoja marja-, hedelmä- ja vihannesjalosteille, leivonnaisille, liha- ja kalajalosteille, meijerituotteille ja innovatiivisille ruokatuotteille. Kilpailun palkinnot jaettiin keskiviikkoiltana Östersundissa, Ruotsissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

