Makeaa, hapanta ja maukasta: Curryinen spagettikurpitsarelissi
Curryinen relissi syntyy spagettikurpitsasta, jonka sisus muuttuu kypsennettäessä spagettimaisiksi suikaleiksi.
Sinapin-, fenkolin- ja korienterinsiemenet maustavat spagettikurpitsarelissiä. Kokeile relissiä myös erilaisten salaattien maustajana. Kuva: Sanne KatainenValmiista relissistä voi valmistaa mainion lisukkeen sekoittamalla siihen kermaviiliä tai majoneesia.
Curryinen spagettikurpitsarelissi
noin 6 dl
- Ainekset
- noin 800 g spagettikurpitsaa
- 1 sipuli
- 1 tl sinapinsiemeniä
- 1 tl fenkolinsiemeniä
- 1 tl korianterinsiemeniä
- Liemi
- 6 dl vettä
- 3 dl valko- tai omenaviinietikkaa
- 1 dl sokeria
- 1 rkl currya
- ½ tl kurkumaa
- ½ tl suolaa
- 1 laakerinlehti
Valmistusohje
Leikkaa spagettikurpitsa pitkittäin kahteen osaan. Laita puolikkaat leivinpaperin päälle pellille leikkauspinta alaspäin. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia, tai kunnes kurpitsat ovat kypsiä. Kaavi lusikalla kurpitsanpuolikkaista sisäosat kulhoon.
Kuori ja raasta sipuli. Sekoita sipuliraaste sekä sinapin-, fenkolin- ja korianterinsiemenet kurpitsaseoksen joukkoon. Lusikoi seos puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin.
Mittaa liemen aineet kattilaan. Keitä, kunnes sokeri on liuennut. Kaada kuuma liemi purkkeihin kurpitsaseoksen päälle, sulje kannet ja anna jäähtyä. Anna maustua jääkaapissa muutama päivä ennen käyttöä.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

