Mehevä uunilohi
Uuniloheen tulee uutta makua, kun sekoitat sen kuorrutteeksi sinappiseen kurkkusalaattiin tehdyn seoksen.

Smetanaan sekoitettu sinappinen kurkkusalaatti tekee uunilohesta maukkaan ja mehevän. Kuva: Carolina Husu
Mehevä uunilohi
4–6 annosta
Ainekset
Lisäksi
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
- noin 800 g ruodotonta lohifileetä
- noin 1 tl suolaa
- 1 prk (120 g) smetanaa
- 1 dl sinappista kurkkusalaattia
- ½ dl tilliä hienonnettuna
- ¾ tl suolaa
- ½ tl valkopippuria
- sitruunalohkoja
- tillinoksia
Valmistusohje
Poista lohifileestä mahdolliset ruodot ja ylimääräinen rasva. Pyyhi filee talouspaperilla. Leikkaa kalaan kolmen sentin välein poikkiviiltoja, lähes nahkaan saakka. Ripottele pintaan suola ja nosta kala uunivuokaan nahkapuoli alaspäin.
Sekoita kulhossa smetana, kurkkusalaatti, tilli, suola ja valkopippuri. Levitä seosta kalan päälle ja viiltoihin.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Kypsymisaika riippuu fileen paksuudesta. Kokeile kypsyyttä painamalla haarukan piikit lohen paksuimpaan kohtaan ja väännä. Jos kala lohkeaa syiden mukaan, se on kypsä.
Nosta lohi tarjoiluvadille ja koristele se tuoreella tillillä ja sitruunalohkoilla. Tarjoa perunasoseen ja höyrytettyjen varsiparsakaalien kanssa.
Osaston luetuimmat
- Lidliltä raju alekampanja: Viiden euron alekuponki ostoksiin lähes koko joulukuulle
- Tässä on vuoden punaviini – ”Enemmän kuin hintansa arvoinen” Bordeaux’n huippuviini sopii hyvin myös jouluruoalle
- Kuohkea pannukakku vie lapsuuteen: Näin valmistat mummolan parasta pannaria
- Tämä perunalisuke valmistuu supernopeasti pakasteperunamuusista
- Parsakaalisosekeitto
- Kahden kalan ruusukkeet on juhlava pääruoka – piparjuurikastike tuo kivasti potkua
- Tässä ohje ihanaan imellettyyn perunalaatikkoon