Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Mehevä uunilohi

Uuniloheen tulee uutta makua, kun sekoitat sen kuorrutteeksi sinappiseen kurkkusalaattiin tehdyn seoksen.
Smetanaan sekoitettu sinappinen kurkkusalaatti tekee uunilohesta maukkaan ja mehevän.
Smetanaan sekoitettu sinappinen kurkkusalaatti tekee uunilohesta maukkaan ja mehevän. Kuva: Carolina Husu

Mehevä uunilohi

4–6 annosta

Ainekset

Lisäksi

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
  • noin 800 g ruodotonta lohifileetä
  • noin 1 tl suolaa
  • 1 prk (120 g) smetanaa
  • 1 dl sinappista kurkkusalaattia
  • ½ dl tilliä hienonnettuna
  • ¾ tl suolaa
  • ½ tl valkopippuria
  • sitruunalohkoja
  • tillinoksia

Valmistusohje

Poista lohifileestä mahdolliset ruodot ja ylimääräinen rasva. Pyyhi filee talouspaperilla. Leikkaa kalaan kolmen sentin välein poikkiviiltoja, lähes nahkaan saakka. Ripottele pintaan suola ja nosta kala uunivuokaan nahkapuoli alaspäin.

Sekoita kulhossa smetana, kurkkusalaatti, tilli, suola ja valkopippuri. Levitä seosta kalan päälle ja viiltoihin.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Kypsymisaika riippuu fileen paksuudesta. Kokeile kypsyyttä painamalla haarukan piikit lohen paksuimpaan kohtaan ja väännä. Jos kala lohkeaa syiden mukaan, se on kypsä.

Nosta lohi tarjoiluvadille ja koristele se tuoreella tillillä ja sitruunalohkoilla. Tarjoa perunasoseen ja höyrytettyjen varsiparsakaalien kanssa.