Mehevä uunilohi
Uuniloheen tulee uutta makua, kun sekoitat sen kuorrutteeksi sinappiseen kurkkusalaattiin tehdyn seoksen.
Smetanaan sekoitettu sinappinen kurkkusalaatti tekee uunilohesta maukkaan ja mehevän. Kuva: Carolina HusuMehevä uunilohi
4–6 annosta
Ainekset
Lisäksi
- noin 800 g ruodotonta lohifileetä
- noin 1 tl suolaa
- 1 prk (120 g) smetanaa
- 1 dl sinappista kurkkusalaattia
- ½ dl tilliä hienonnettuna
- ¾ tl suolaa
- ½ tl valkopippuria
- sitruunalohkoja
- tillinoksia
Valmistusohje
Poista lohifileestä mahdolliset ruodot ja ylimääräinen rasva. Pyyhi filee talouspaperilla. Leikkaa kalaan kolmen sentin välein poikkiviiltoja, lähes nahkaan saakka. Ripottele pintaan suola ja nosta kala uunivuokaan nahkapuoli alaspäin.
Sekoita kulhossa smetana, kurkkusalaatti, tilli, suola ja valkopippuri. Levitä seosta kalan päälle ja viiltoihin.
Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Kypsymisaika riippuu fileen paksuudesta. Kokeile kypsyyttä painamalla haarukan piikit lohen paksuimpaan kohtaan ja väännä. Jos kala lohkeaa syiden mukaan, se on kypsä.
Nosta lohi tarjoiluvadille ja koristele se tuoreella tillillä ja sitruunalohkoilla. Tarjoa perunasoseen ja höyrytettyjen varsiparsakaalien kanssa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
