Mehevä uunilohi
Uuniloheen tulee uutta makua, kun sekoitat sen kuorrutteeksi sinappiseen kurkkusalaattiin tehdyn seoksen.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Mehevä uunilohi
4–6 annosta
Ainekset
Lisäksi
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
- noin 800 g ruodotonta lohifileetä
- noin 1 tl suolaa
- 1 prk (120 g) smetanaa
- 1 dl sinappista kurkkusalaattia
- ½ dl tilliä hienonnettuna
- ¾ tl suolaa
- ½ tl valkopippuria
- sitruunalohkoja
- tillinoksia
Valmistusohje
Poista lohifileestä mahdolliset ruodot ja ylimääräinen rasva. Pyyhi filee talouspaperilla. Leikkaa kalaan kolmen sentin välein poikkiviiltoja, lähes nahkaan saakka. Ripottele pintaan suola ja nosta kala uunivuokaan nahkapuoli alaspäin.
Sekoita kulhossa smetana, kurkkusalaatti, tilli, suola ja valkopippuri. Levitä seosta kalan päälle ja viiltoihin.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Kypsymisaika riippuu fileen paksuudesta. Kokeile kypsyyttä painamalla haarukan piikit lohen paksuimpaan kohtaan ja väännä. Jos kala lohkeaa syiden mukaan, se on kypsä.
Nosta lohi tarjoiluvadille ja koristele se tuoreella tillillä ja sitruunalohkoilla. Tarjoa perunasoseen ja höyrytettyjen varsiparsakaalien kanssa.
Osaston luetuimmat
- Pizzakierteet syntyvät helposti valmiista pizzatarvikepakkauksesta10.6.
- Quesadilloilla voi herkutella sekä arkisin että viikonloppuisin06:00
- Nuudelikuppi syntyy käden käänteessä – helppo muokata omaan suuhun sopivaksi06:00
- Mustaviinimarjahyytelö7.8.2015
- Mummon lihapullat10.3.2017
- Hapatetut porkkanat sopivat sellaisinaan lisukkeeksi tai vaikkapa aasialaisiin salaatteihin18.8.
- Isoäidin lihakaalilaatikko8.9.2017