Raparperimaljat
Alkukesän suosikista, raparperista, valmistetaan helpot annosjälkiruuat, joissa raparperihillokkeen hapokkuus taittuu jugurtilla ja purutuntumaa antaa ihana mantelikrokantti.
Rouskuva mantelikrokantti, täyteläinen jugurtti ja kirpsakan makea raparperihilloke ovat alkukesän ihanin jälkiruoka. Kuva: Sanne KatainenRaparperimaljat
6 annosta
Ainekset
- n. 400 g raparperia
- ½ dl vettä
- 1 dl hillosokeria
- ¼ tl kardemummaa
Mantelikrokantti
- 25 g voita
- ½ dl sokeria
- 50 g mantelilastuja
- 1 tl maissitärkkelysjauhoja
- 1 rkl kuohukermaa
Lisäksi
- 1 dl turkkilaista jugurttia
- 1 tl vaniljasokeria
Valmistusohje
Puhdista ja paloittele raparperit. Nosta palat kattilaan. Lisää vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää sokeri ja keitä 5–10 minuuttia tai kunnes raparperit ovat pehmenneet. Jäähdytä.
Krokanttia varten sulata voi kattilassa. Lisää muut aineet ja anna kiehua 2–3 minuuttia. Levitä seos leivinpaperin päälle pellille. Nosta pelti 175-asteiseen uuniin. Krokantti on valmista, kun se kuplii ja on saanut väriä. Aikaa tähän menee noin 8 minuuttia. Tarkkaile kypsymistä, että reunat eivät pala. Paloittele jäähtynyt krokantti pieniksi paloiksi.
Sekoita turkkilaiseen jugurttiin vaniljasokeri.
Kokoa annokset jälkiruokamaljoihin raparperihillokkeesta, turkkilaisesta jugurtista ja mantelikrokanttimuruista.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
