Hauduttele rauhassa maukas kanapata – täydellinen arkeen tai juhlaan
Maukas hyvin hautunut pataruoka on tuhtia tarjottavaa keitettyjen perunoiden, riisin tai ruokakauran kera. Ruoan voit valmistaa uunissa tai liedellä.
Upota tomaattiseen kanapataan runsaasti erilaisia maukkaita kasviksia ja sieniä. Lisäkkeenä maistuu perunasose, riisi tai ruokakaura. Kuva: Sanne KatainenKanapata metsästäjän tapaan
noin 10 annosta
- Ainekset
- 800 g broilerin paistileikkeitä (maustamaton, nahaton)
- 2 sipulia
- 4–5 valkosipulinkynttä
- 2 (300 g) porkkanaa
- 1 (250 g) palsternakka
- pala (250 g) juuriselleriä
- 3 rkl ruokaöljyä
- 2 prk (à 400 g) tomaattimurskaa
- 1 putkilo (noin 130 g) tomaattipyreetä
- noin 8 dl kanalientä
- 1 dl kuivattuja suppilovahveroita tai mustatorvisieniä
- 1½ rkl oreganoa
- 1½ rkl timjamia
- 1 rkl rosmariinia
- 3 laakerinlehteä
- ½ rkl sokeria
- 2 rkl ruokaöljyä tai voita
- noin 3 tl suolaa
- 2 tl mustapippuria
Valmistusohje
Ota broilerit huoneenlämpöön puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta.
Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja leikkaa porkkanat, palsternakka ja selleri pieniksi kuutioiksi.
Kuumenna öljy isossa padassa tai kattilassa. Lisää kasvikset ja kuullota niitä 5 minuuttia.
Lisää joukkoon tomaattimurskat ja -pyree sekä kanaliemi. Kuumenna kiehuvaksi.
Murenna joukkoon kuivatut sienet. Lisää mausteet ja sokeri. Keitä miedolla lämmöllä 10 minuuttia.
Kuivaa ja paloittele broilerin paistileikkeet. Ruskista lihat parissa erässä rasvassa pannulla, mausta suolalla ja pippurilla ja kumoa pataan. Hauduta kannen alla noin 15 minuuttia. Tarkista maku.
Tarjoa lisänä keitettyjä perunoita, perunamuusia, riisiä tai ruokakauraa.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

