Juusto-viinirypälepallerot
Juusto-viinirypälepalleroissa on hiukan näpertelyä, mutta vaikeaa puuha ei ole. Parin hengen tiimi pyörittelee pallerot hetkessä. Jos sekä sinihome- että vuohenjuusto maistuvat, valmista molemmat versiot. Jos jompikumpi juustoista ei kuulu suosikkeihin, toisen määrä on helppo tuplata.Juusto-viinirypälepallerot
40–60 kpl
Ainekset
Kuorrute 1
- 20–30 vihreää viinirypälettä
- 170 g sinihomejuustoa
- (1–2 rkl kermaviiliä)
- 2 dl manteli- tai pähkinärouhetta
Kuorrute 2
- 20–30 tummaa viinirypälettä
- 2 rs (à 150 g) pehmeää vuohenjuustoa
- 2 dl (thai)basilikaa
Lisäksi
- cocktailtikkuja
Valmistusohje
Kuorrute 1:
Pese ja kuivaa viinirypäleet. Kumoa huoneenlämpöinen homejuusto kulhoon. Jos juusto on murenevaisen kovaa, lisää kermaviili. Jos juusto on pehmeää, kermaviiliä ei tarvita. Vatkaa juustoa sähkövatkaimella, kunnes se on tahnamaista. Ota viinirypäle kerrallaan käteesi ja pyöritä homejuustotahnasta sille kuori. Tee mahdollisimman ohut kerros. Työ on hiukan tahmaista ja sotkevaa. Pyörittele pallo saman tien pähkinärouheessa ja nosta lautaselle. Siirrä pallerot jääkaappiin odottamaan tarjoamista.
Kuorrute 2:
Pese ja kuivaa viinirypäleet. Kumoa pehmeä vuohenjuusto kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella tahnamaiseksi. Pyörittele juustosta viinirypäleille kuori samalla tavalla kuin sinihomejuustokuorrutteen ohjeessa. Pyörittele hienonnetussa basilikassa ja nosta jääkaappiin odottamaan tarjoamista.
Pujota palleroihin cocktailtikut ennen tarjoamista.
Vinkki: Thaibasilika sopii hyvin vuohenjuuston makuun, mutta jos sitä ei löydy, niin tavallinen basilika kelpaa mainiosti.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

