Uunissa paahdettu peuranfilee

Peuranfilee on juhlaruokaa. Suola ja pippuri riittävät mausteiksi.
Peuran ulkofilee ei kaipaa muita mausteita kuin suolaa ja pippuria. Lisukkeena tarjotaan mehevää kukkakaali-­metsäsienigratiinia.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

(4 annosta)

600 g:n pala peuran ulkofileetä

2 rkl voita

merisuolaa ja mustapippuria myllystä

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kuivaa filee ja poista siitä mahdolliset kalvot.

Kuumenna rasva paistinpannussa ja ruskista filee joka puolelta kauniin ruskeaksi. Siirrä filee pieneen uunivuokaan, rouhi sen pintaan merisuolaa ja mustapippuria ja kaada päälle pannuun jäänyt rasva.

Työnnä fileen paksuimpaan kohtaan lihalämpömittari ja laita vuoka 200-asteiseen uuniin noin 15 minuutiksi, kunnes mittari näyttää 55:tä astetta. Näin filee jää keskeltä punertavaksi ja mehukkaaksi.

Anna fileen vetäytyä vähintään vartin verran ja leikkaa se sitten terävällä paistiveitsellä ohuiksi viipaleiksi. Rouhi päälle hieman suolaa ja pippuria.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Tarjoa peuranfilee kukkakaali-sienigratiinin kanssa. Gratiinin reseptin löydät täältä.