Uunissa paahdettu peuranfilee

(4 annosta)
600 g:n pala peuran ulkofileetä
2 rkl voita
merisuolaa ja mustapippuria myllystä
Kuivaa filee ja poista siitä mahdolliset kalvot.
Kuumenna rasva paistinpannussa ja ruskista filee joka puolelta kauniin ruskeaksi. Siirrä filee pieneen uunivuokaan, rouhi sen pintaan merisuolaa ja mustapippuria ja kaada päälle pannuun jäänyt rasva.
Työnnä fileen paksuimpaan kohtaan lihalämpömittari ja laita vuoka 200-asteiseen uuniin noin 15 minuutiksi, kunnes mittari näyttää 55:tä astetta. Näin filee jää keskeltä punertavaksi ja mehukkaaksi.
Anna fileen vetäytyä vähintään vartin verran ja leikkaa se sitten terävällä paistiveitsellä ohuiksi viipaleiksi. Rouhi päälle hieman suolaa ja pippuria.
Tarjoa peuranfilee kukkakaali-sienigratiinin kanssa. Gratiinin reseptin löydät täältä.
Osaston luetuimmat
- Jos mökillä ei ole uunia, niin kypsennä leipä grillissä? Tässä ohje maistuvaan jugurttileipään1.7.
- Juurileipurit ovat 210 vuotta täyttävän Rapion Myllyn vakioasiakkaita – suosittu kesäkohde ostaa erityisen hyvälaatuisen viljansa näin läheltä3.7.
- Pizzakierteet syntyvät helposti valmiista pizzatarvikepakkauksesta10.6.
- Raparperikiisseli8.6.2018
- Mummon lihapullat10.3.2017
- Mansikat kannattaa poimia tai ostaa ripeästi – "On odotettavissa nopeasyklinen mansikkakausi"30.6.2020
- Rapeat vohvelit24.3.2017