Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Söin täällä: Tässä ravintolassa on kaikki kotimaista paitsi suola ‒ miltä maistuvat seitsemän täysin suomalaista ruokalajia?

Ravintola Skörd on mekka kotimaisesta ruuasta kiinnostuneelle. Illallinen on harvoin näin onnistunut.
Muikkuja tarjottiin samassa ruokalajissa kolmella eri tavalla.
Muikkuja tarjottiin samassa ruokalajissa kolmella eri tavalla. Kuva: Terhi Pape-Mustonen
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Ravintola Skördissä on illallisella tarjolla vain joko viiden tai seitsemän ruokalajin menu, jonka sisältö vaihtelee saatavien raaka-aineiden mukaan. MT testasi seitsemää ruokalajia (75 euroa) ja sen kylkeen myytävää viinipakettia.

Ruokien alkuperämaata ei tarvitse kysellä. Kaikki on kotimaista paitsi suola, joka tulee Välimereltä. Myös viinit ovat kotimaisia.

Ennen alkuruokia saamme keittiön tervehdyksenä peuran sydäntä ja hapankurkkua. Sitä seuraavat pääraaka-aineidensa mukaan nimetyt maa-artisokka, muikku, sipuli, hauki ja kaali, peura ja punajuuri, viherherukka sekä palsternakka.

Viineissä maistuvat erilaiset herukat ja vaihdellen myös muut marjat.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Ruoka on ihanaa ja palvelu ajattelevaista. Ravintolassa on hauskaa sisäpiirin vitsin tunnelmaa: kotimaisuutta ei kai ole koskaan suoritettu yhtä hikipinkomaisesti.

Omiksi suosikikseni nousevat maa-artisokkakeitto ja palsternakasta valmistetut kakku ja jäätelö. Myös muikut ovat aivan erinomaisia.

Peura on fantastista mutta punajuuri dominoi annosta hieman liikaa. Viherherukka tuntuu toisena jälkiruokana hieman turhalta, sillä herukoiden makua löytyy runsaasti viinipuolelta.

Jälkiruuan kanssa tarjottu mustaviinimarjasherry on hieno löytö, jota tekee mieli ostaa kotiinkin. Muutenkin marjaviinit puolustavat paikkaansa eikä rypäleitä tule illan aikana ikävä.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Suosittelen ravintolaa lämpimästi. Erityisen hauskaa siellä on syödä suomalaisen ruuan tuottajana.

Ravintola Skörd, Fredrikinkatu 37, Helsinki