Floridalainen greippipiiras
Valitse painava greippi, se on mehukkain. Suurin osa greipeistä syödään sellaisenaan, mutta niistä voi valmistaa myös herkullisen ja juhlavan piiraan.
Kuori greippi ensin terävällä veitsellä. Leikkaa vaaleita kalvoja pitkin kohti hedelmän keskustaa. Näin saat kauniita kalvottomia lohkoja. Kuva: Jaana KankaanpääFloridalainen greippipiiras
noin 12 palaa
Pohja
- 200 g digestivekeksejä
- 100 g voita
- 2 rkl sokeria
Täyte
- 2 (veri)greippiä
- 6 kananmunankeltuaista
- 1 prk (397/304 ml) kondensoitua maitoa
- (säilyke, makeutettu)
- 2 rkl perunajauhoja
- 1 rkl vaniljasokeria
Koristeluun
- 1 (veri)greippi
- minttua
Valmistusohje
Murenna keksit muovipussissa kaulimella tai monitoimikoneessa. Lisää voisula ja sokeri. Sekoita tasaiseksi.
Vuoraa irtopohjavuoka (halkaisijaltaan noin 22 senttimetriä) leivinpaperilla ja kaada keksiseos vuokaan. Painele seos lusikan avulla vuoan pohjalle ja reunoille.
Paista pohjaa 150-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
Pese täytteen greipit huolellisesti. Raasta kuorta noin kolme teelusikallista. Purista ¬hedelmistä desilitra mehua.
Erottele munista keltuaiset. Vatkaa keltuaiset ja tiivistemaito sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi. Jatka vatkaamista ja valuta joukkoon greippimehu. Lisää myös kuoriraaste, perunajauhot ja vaniljasokeri.
Kaada täyte pohjalle. Säädä nyt uunin ¬lämpö 175 asteeseen. Kypsennä torttua uunissa noin 20 minuuttia, kunnes se on hyytynyt.
Jäähdytä piiras, peitä se kelmulla ja nosta jääkaappiin.
Siirrä piiras tarjoiluvadille ja koristele kalvottomiksi leikatuilla greippilohkoilla sekä mintunoksilla.
Vinkki
Raasta greipeistä kuoret, levitä ne leivinpaperille kuivumaan yön ajaksi. Käytä aromikas raaste piiraan koristeluun. Käytä mieluiten luomugreippejä.
Vatkaa ylijääneistä valkuaisista marenkinen kakkupohja ja kypsennä samoilla uuninlämmöillä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

