Possunfileesalaatti

Possun sisäfileestä saat ruokaisan salaatin. Tuhlaile kasviksia salaattipohjaan.
Possun sisäfileestä saat ruokaisan salaatin.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Possunfileesalaatti

Annoskoko

10 annosta

Ainekset

800 g porsaan sisäfileetä

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

1 tl suolaa

1 tl salviaa

½ tl mustapippuria

3 rkl dijon-sinappia

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kastike

2 punasipulia

4–6 valkosipulinkynttä

1 ½ dl rypsiöljyä

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

½ dl omenaviinietikkaa

2 rkl hunajaa

1 tl suolaa

½ tl mustapippuria

1 dl tuoretta timjamia ­(hienonnettuna)

Salaatti

3 ruukkua roomansalaattia

200 g vihreitä papuja tai pulleita sokeriherneitä (pakaste)

1 prk (320/190 g) hillosipuleita

2 dl kapriksia

½ dl seesaminsiemeniä (paahdettuna)

tuoretta timjamia

Valmistusohje

Poista fileistä mahdolliset kalvot. Nosta lihat uunivuokaan, hiero ­pintaan mausteet ja sivele sinapilla.

Kypsennä fileitä 175-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia (sisälämpö 70 astetta). Anna vetäytyä folioon kiedottuna.

Valmista kastike. Leikkaa kuoritut sipulit suikaleiksi. Yhdistä kaikki kastikkeen aineet.

Leikkaa jäähtynyt filee ­ohuiksi viipaleiksi, nosta takaisin uuni­vuokaan ja kaada kastike ­päälle. Anna maustua peitettynä ­seuraavaan päivään jääkaapissa.

Revi salaatit laakealle tarjoiluvadille. Kypsennä pakastepapuja muutama minuutti mikrossa tai kiehuvassa vedessä, valuta, ­mausta halutessasi öljyllä ja etikalla ja lisää jäähtyneenä salaattiin. Lisää ­joukkoon muut ainekset. Asettele lihaviipaleet keskelle salaattia ja kaada niiden päälle loppu marinadi.

Ripottele salaattiin seesamin­siemeniä ja koristele timjamilla.