Possunfileesalaatti

Possunfileesalaatti
Annoskoko
10 annosta
Ainekset
800 g porsaan sisäfileetä
1 tl suolaa
1 tl salviaa
½ tl mustapippuria
3 rkl dijon-sinappia
Kastike
2 punasipulia
4–6 valkosipulinkynttä
1 ½ dl rypsiöljyä
½ dl omenaviinietikkaa
2 rkl hunajaa
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
1 dl tuoretta timjamia (hienonnettuna)
Salaatti
3 ruukkua roomansalaattia
200 g vihreitä papuja tai pulleita sokeriherneitä (pakaste)
1 prk (320/190 g) hillosipuleita
2 dl kapriksia
½ dl seesaminsiemeniä (paahdettuna)
tuoretta timjamia
Valmistusohje
Poista fileistä mahdolliset kalvot. Nosta lihat uunivuokaan, hiero pintaan mausteet ja sivele sinapilla.
Kypsennä fileitä 175-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia (sisälämpö 70 astetta). Anna vetäytyä folioon kiedottuna.
Valmista kastike. Leikkaa kuoritut sipulit suikaleiksi. Yhdistä kaikki kastikkeen aineet.
Leikkaa jäähtynyt filee ohuiksi viipaleiksi, nosta takaisin uunivuokaan ja kaada kastike päälle. Anna maustua peitettynä seuraavaan päivään jääkaapissa.
Revi salaatit laakealle tarjoiluvadille. Kypsennä pakastepapuja muutama minuutti mikrossa tai kiehuvassa vedessä, valuta, mausta halutessasi öljyllä ja etikalla ja lisää jäähtyneenä salaattiin. Lisää joukkoon muut ainekset. Asettele lihaviipaleet keskelle salaattia ja kaada niiden päälle loppu marinadi.
Ripottele salaattiin seesaminsiemeniä ja koristele timjamilla.
Osaston luetuimmat
- Isoäidin lihakaalilaatikko8.9.2017
- Mustaviinimarjahyytelö7.8.2015
- Mummon lihapullat10.3.2017
- Aarre | Paistettua kyyhkynrintaa ja katajanmarjakastiketta13.8.2019
- Pizzakierteet syntyvät helposti valmiista pizzatarvikepakkauksesta10.6.
- Mummolan mustikkapiirakka19.7.2019
- Härkäpaputuotteessa listeriaa ‒ Raisio ilmoitti tuotteen takaisinvedosta10.8.