Linnan juhlien perinteinen booli saa uuden tvistin luomusta, olut valmistettu hävikkileivästä
Itsenäisyyspäivän vastaanoton tarjoiluissa on huomioitu ympäristöasiat.Linnan juhlien kuuluisa booli on tänä vuonna uudistettu, kertoo presidentin kanslia. Booli on suurimmaksi osaksi valmistettu luomutuotteista Linnan juhlien ympäristöteeman kunniaksi.
Presidentin kansliasta kerrotaan, että maku muuttuu jonkin verran. Booli ei ole aivan yhtä makeaa kuin aiemmin.
Myös itsenäisyyspäivän vastaanoton muissa tarjoiluissa on otettu huomioon ympäristöasiat. Esimerkiksi tarjottava olut on valmistettu hävikkileivästä.
Juhlissa tarjottavien teen, kahvin ja viinin ilmastovaikutukset on kompensoitu. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että esimerkiksi kahvin ja teen tuottajat ovat sitoutuneet istuttamaan puita luonnonpuistoihin.
Tänä vuonna Linnan juhlissa kiinnitetään erityistä huomiota siihen, että tarjoiluista ei synny hävikkiä, mutta viestintäpäällikkö Katri Makkosen mukaan sitä ei ole aiempinakaan vuosina juuri syntynyt.
Illan aikana Linnassa työskentelee noin 300 työntekijää, joista osa tulee Rovaniemeltä asti.
Linna koristellaan tänä vuonna valkoisen ja vihreän sävyihin. Kukka-asetelmissakin on otettu huomioon ympäristöasiat. Esimerkiksi asetelmia tukevat kukkasienet ovat biohajoavia. Koristeluissa on käytetty myös käpyjä ja sammalta.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

