Mantelikakku ja limettikreemi - Reseptit - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Resepti

Mantelikakku ja limettikreemi

Kari Salonen
Täytä murean limettinen mantelikakku halutessasi vielä lemon curdilla. Pääsiäismunamakeiset juhlistavat sesongin leivonnaista.

Mantelikakku ja limettikreemi

noin 12 annostaAinekset
  • 2 luomulimettiä
  • 250 g voita
  • 2 ½ dl sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • 200 g mantelijauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 ½ tl leivinjauhetta
Päälle
  • 1 luomulimetti
  • 1 dl minttusilppua
  • 1 prk (250 g) mascarponea
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 150 g kreikkalaista maustamatonta jugurttia
Väliin
  • (1 ½ dl lemon curdia)
Koristeluun
  • pieniä pääsiäismunamakeisia
Valmistusohje

Pese limetit huolella. Raasta niistä kuori ja purista mehut.

Mittaa kulhoon pehmeä voi, sokerit, limetinkuoret ja -mehut. Vatkaa seos tasaiseksi.

Lisää munat yksitellen, reippaasti vatkaten.

Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan (halkaisija noin 22 senttiä). Paista kakkua 175-asteisessa uunissa noin tunti. Anna jäähtyä ja kumoa.

Voit halutessasi halkaista täysin jäähtyneen kakun ja sivellä väliin kerroksen lemon curdia eli sitruunatahnaa.

Raasta pestyn limetin kuori ja purista mehu. Kumoa ne ja mintut kulhoon ja sekoita sauvasekoittimella massaksi.

Vatkaa mascarponen joukkoon minttuseos, sokerit ja lopuksi jugurtti.

Levitä kreemi kakun päälle ja koristele pääsiäismunin.

Viinivinkki

Kakun kanssa maistuu joko kahvi tai myös pikarillinen vakiovalikoiman espanjalaista Torres Floralis Moscatel Oro (11,49 euroa/0,5 litraa) makeaa jälkiruokaviiniä. Rusinainen, appelsiininen ja aavistuksen kukkainenkin viini istuu loistavasti myös erilaisten jälkiruokien seuraan.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit