Keväinen raparperijuoma - Reseptit - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Resepti

Keväinen raparperijuoma

Juha Metso
Raparperijuomasta tulee kauniin punaista.

Keväinen raparperijuoma

Ainekset
  • 1 1/2 l vettä
  • 1 l raparperinpaloja
  • 1–3 sitruunan mehu
  • noin 1 dl sokeria
  • villikukkia koristeeksi
Valmistusohje

Kiehauta vesi. Lisää raparperit ja keitä pehmeiksi. Siivilöi raparperit.

Lisää veteen sokeri ja juoman jäähdyttyä sitruunamehu.

Tarjoa sellaisenaan, jäiden kanssa tai koristeltuna villiyrttien kukilla. Koristeeksi käyvät esimerkiksi keto-orvokit, ahomansikka, voikukka tai päivänkakkara.

Ohje kirjasta Ville Haapasalo, Juha Metso ja Petri Pietiläinen: Sieniä ja villiruokaa Villen tapaan. 176 s. Otava.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit