Säilö puolukat näin – superhelppo ja perinteinen tapa toimii varmasti
Vanha ja perinteinen puolukoiden säilömistapa toimii erinomaisesti nykyäänkin.Vauhdilla kypsyvä puolukkasato kannattaa hyödyntää. Kun sokeria on ollut kortilla, eikä pakastimia ollut käytössä, säilöttiin puolukka yksinkertaisella niksillä.
Puolukoissa on luonnostaan runsaasti bentsoehappoa, joka saa puolukan säilymään ilman kuumennusta, sokeria tai säilöntäaineita. Kyseessä on luonnon oma säilöntäaine, joka saa puolukan säilymään omassa mehussaan.
Puolukka survotaan niin, että siitä muodostuu riittävästi mehua peittämään marjat. Survos säilyy puhtaissa lasipurkeissa tai kannella peitetyissä muovirasioissa viileässä helposti yli talven. Aina, kun survosta otetaan, tulee varmistaa, että pinta on tasainen ja survos peittää marjat.
Sokeria ei kannata edes survokseen lisätä, sillä se voi käynnistää käymisreaktion.
Marttojen survosvinkeillä samaa säilöntätapaa voi hyödyntää myös karpaloille ja lakoille.
Puolukoita kannattaa myös pakastaa, eikä silloinkaan joukkoon kannata sokeria laittaa. Kun puolukoita tarjotaan, voi niihin lisätä silloin sokeria.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat








