Nektariini-rahkapiiras - Reseptit - Maaseudun Tulevaisuus
Resepti

Nektariini-rahkapiiras

Kari Salonen
Mantelimassa, mehukkaat nektariinit ja raikas rahka täydentävät toisiaan herkullisessa piirakassa.

Nektariini-rahkapiiras

10–12 palaaAineksetPohja
  • 100 g mantelimassaa
  • 125 g voita
  • ¼ tl suolaa
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
Täyte
  • 1 prk (250 g) maitorahkaa
  • 1 dl kuohukermaa
  • 2 kananmunaa
  • noin 1 ¼ dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • ½ rkl perunajauhoja
  • 1 rkl sitruunamehua
  • ripaus sitruunankuoriraastetta
  • ripaus suolaa
Päälle
  • 4–5 nektariinia
  • ¾ dl mantelilastuja
  • (1 rkl tomusokeria)
Valmistusohje

Murustele mantelimassa kulhoon. Jos mantelimassa on kovaa, raasta se karkealla terällä. Nypi joukkoon pehmeä rasva ja suola. Sekoita jauhot taikinaan.

Taputtele taikina jauhotetuilla sormilla piirasvuoan (Ø 28–30 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin jähmettymään puoleksi tunniksi.

Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.

Kumoa rahka kulhoon. Sekoita joukkoon kerma ja munat. Sekoita sokerit ja perunajauhot keskenään ja lisää joukkoon. Mausta sitruunalla ja suolaripauksella.

Halkaise huuhdellut nektariinit ja poista kivet. Leikkaa hedelmät lohkoiksi.

Kaada rahkatäyte esipaistetulle pohjalle. Lado nektariinit päälle nätisti. Ripottele pintaan mantelilastuja.

Paista piirakkaa 200 asteessa noin puoli tuntia, kunnes täyte on hyytynyt ja pinta saanut hieman väriä.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit