Marinoidut ja kuorrutetut maissintähkät - Reseptit - Maaseudun Tulevaisuus
Resepti

Marinoidut ja kuorrutetut maissintähkät

Kari Salonen
Jalosta esikypsennetyt maissintähkät marinadilla ja juustoraastekerroksella.

Marinoidut ja kuorrutetut maissintähkät

6 annostaAinekset
  • 6 maissintähkää (esikypsennetty)
Marinadi
  • 1 dl rypsiöljyä
  • ½ dl sitruunamehua
  • 1 tl sitruunan raastettua kuorta
  • ½–1 punaista chilipalkoa
  • ¾ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
Pinnalle
  • noin ½ dl kevytmajoneesia
  • noin 1 dl voimakasta juustoa raastettuna (emmentaali tai parmesaani)
  • ½ dl persiljasilppua
Valmistusohje

Ota esikypsennetyt maissit vakuumista ja pyyhkäise tähkät kuiviksi talouspaperilla.

Sekoita marinadin ainekset keskenään. Kääntele maissit marinadiin ja anna maustua tunnin verran ennen grillaamista.

Pyyhkäise ylimääräinen marinadi pois maissintähkistä ja grillaa ne kauttaaltaan kauniin ruskeiksi. Sivele tähkien pintaan ohut kerros majoneesia ja ripottele päälle hienoksi raastettua juustoraastetta. Viimeistele yrttisilpulla.

Vinkki: Voit tarjota grillimaissit myös perinteisesti voisulan ja sitruunalohkojen kera.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit