Tahmaiset grilliribsit - Reseptit - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Resepti

Tahmaiset grilliribsit

Kari Salonen
Kun grillikylkirivit on etukäteen keitetty kypsiksi, riittää niille nopea kuumennus grillissä.

Tahmaiset grilliribsit

6 annostaAinekset
  • noin 2 kg ribsejä eli porsaan kylkiluita rivinä
Keitinliemi
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • noin 6 dl kolajuomaa
  • noin 6 dl omenatäysmehua
  • ½ dl soijakastiketta
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 2 laakerinlehteä
  • ¾ rkl suolaa
  • 1 tl (savu)paprikajauhetta
  • ½ tl mustapippuria rouhittuna
Valmistusohje

Nosta grillikylki huoneenlämpöön noin tunti ennen keittämistä. Ota esille kattila (vetoisuus noin 4 ½ litraa), johon rullalle kiepautetut tai pätkityt ribsit mahtuvat mahdollisimman tiiviisti. Näin keitinlientä tarvitaan mahdollisimman vähän.

Kuori ja silppua sipulit. Kumoa ne kattilaan ja mittaa mukaan kolajuoma, omenamehu, soijakastike ja etikka. Lisää mausteet ja sekoita. Upota ribsit kattilaan ja hauduta niitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 45 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä niin, että lihat peittyvät.

Anna ribsien vetäytyä liemessä 15 minuuttia. Varmista veitsellä, että liha on kypsää. Liha on mureaa, kun se irtoaa helposti luusta.

Nosta lihat ja laakerinlehdet pois kattilasta keittiöpihdeillä ja keitä lientä kokoon kovalla lämmöllä, kunnes sitä on jäljellä noin kolme desilitraa. Aikaa tähän kuluu 45–60 minuuttia.

Soseuta halutessasi sattumat sauvasekoittimella. Kastike paksunee jäähtyessään.

Sivele kastiketta kevyesti ribseille ja grillaa molemmin puolin välillä käännellen. Tarjoa loppu kastike erikseen.

Vinkki: Jos aikapula yllättää, löydät oikotien kaupan kylmäaltaasta. Nappaa mukaan valmiiksi kypsennettyjä, vakuumiin pakattuja ribsejä. Usein pakkaus sisältää myös pussillisen mausteista grillauskastiketta.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit