Vuohenputki-gorgonzola­risotto - Reseptit - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Resepti

Vuohenputki-gorgonzola­risotto

Kari Salonen
Vuohenputki-gorgonzolarisottoon löytyy osa aineksista omalta pihalta.

Vuohenputki-gorgonzola­risotto

4 annostaAinekset
  • 1,5 l kasvislientä
  • 3 dl risottoriisiä
  • 1,5 dl valkoviiniä
  • 1,5 rkl valkoviinietikkaa
  • 2 sipulia
  • rypsiöljyä
  • 2 dl parmesaania
  • 50 g voita
  • noin 75 g gorgonzola-juustoa
  • noin 2 l vuohenputkia varsineen (tuoreena)
Valmistusohje

Pilko sipuli pieneksi ja kuullota kattilassa tai kasarissa rypsiöljyssä. Lisää sipulien joukkoon risottoriisi ja kuullota hetki. Lisää joukkoon valkoviini ja valkoviinietikka ja anna kiehua. Lisää kattilaan kasvislientä vähitellen ja sekoita välillä, kunnes risotto on al dente.

Kiehauta vuohenputkia vedessä noin 3 minuuttia, huuhtele ja silppua pieneksi. Viimeistele lisäämällä risottoon voi ja parmesaaniraaste sekä silputut vuohenputket. Leikkaa gorgonzola pieniksi paloiksi ja lisää risoton joukkoon.

Vinkki: voit käyttää myös jotain toista sinihomejuustoa

Ohje: Kaisa Rantama

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit