Resepti

Omena-jugurttikakku

Jaana Kankaanpää
Syksyn muhkeassa jugurttikakussa pähkinä täydentää omenoiden makua.

Omena-jugurttikakku

10 annostaAinekset
  • 100 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 muna
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
Täyte
  • 1 dl puolukka-omenahilloa (katso erillinen ohje) tai puolukkahilloa
  • 2 dl omenakuutioita
  • 1 tl sitruunan kuorta raastettuna
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1/2 dl pähkinärouhetta
  • 4 dl turkkilaista jugurttia
  • 1 dl kuohukermaa
  • 2 munaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 2 tl vaniljasokeria
Pinnalle
  • 1/2 l omenaviipaleita
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl kanelia
Valmistusohje

Laita leivinpaperi irtopohjaisen vuokaan (26 cm halkaisija) ja napsauta reunarengas kiinni. Paperia saa jäädä reilusti pohjan ulkopuolelle. Näin mahdollisesti vuoasta valuva rasva ei sotke uunia. Voitele vuoan reunat.

Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa muna joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.

Levitä taikina jauhoja apuna käyttäen vuoan pohjalle ja reunoille. Laita jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Sekoita omenakuutiot, sitruunamehu ja sitruunan kuori sekä pähkinärouhe. Pähkinän voi korvata mantelirouheella tai jättää kokonaan pois. Vatkaa jugurtti, kerma, munat, perunajauho sekä vaniljasokeri tasaiseksi. Levitä hillo pohjan päälle. Lisää omenatäyte päälle. Kaada seuraavaksi vuokaan jugurttiseos. Levitä pinnalle omenaviipaleet sekä ripottele sokeri-kaneliseosta. Paista 175 asteessa noin tunti uunin alimmalla tasolla. Tarjoa jäähtyneenä.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit