Dairy Cream -brulee
Täyteläisen kermainen paahtovanukas saa lisäaromin kermalikööristä, mutta onnistuu toki ilman sitäkin. Valmiista jälkiruuasta prosentit ovat haihtuneet pois.
Paahtovanukkaan salaisuus on rapean sokerinen pinta yhdistettynä kermaisen samettiseen vanukkaaseen. Kuva: Johannes TervoDairy Cream -brulee
Ainekset
- 4 dl kuohukermaa
- 1,5 dl Dairy Cream -kermalikööriä
- 0,5 dl sokeria
- ¼ vaniljatangon siemenistä (tai 1/2 tl vaniljasokeria)
- 6 munankeltuaista
- ripaus suolaa
Valmistusohje
Erottele keltuaiset kulhoon. Kaavi vaniljan siemenet tangosta keltuaisten sekaan. Vatkaa sokeri kevyesti keltuaisten kanssa. Lämmitä kermalikööriä kattilassa niin, että se alkaa höyrytä. Kaada kerma sekaan ja anna lämmetä kuplimispisteeseen välillä sekoittaen.
Kun seos on höyryävän kuumaa, kaada se keltuaismassan sekaan ja sekoita vispilällä hiljalleen. Sekoita joukkoon samalla ripaus suolaa. Anna massan tasoittua muutama minuutti. Laita uuni lämpiämään 130 asteeseen. Kaada massa siivilän läpi annosvuokiin. Aseta annosvuoat syvempään uunivuokaan.
Kaada uunivuokaan kuumaa vettä niin paljon, että vesiraja on annosvuokien puoleenväliin. Kypsennä noin 55–70 minuuttia, kunnes bruleemassa ei enää juurikaan hölly astiassaan. Siirrä vuoat jääkaappiin ja anna asettua vähintään 2 tuntia. Tarjolle laitettaessa ripottele pintaan tasaisesti rakeista ruokosokeria ja paahda sokeri kaasupolttimella.
Vinkki: Jos et omista kaasupoltinta, voit paahtaa sokeria myös erikseen pannulla ja siirtää ohuena keksinä bruleen päälle.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
