Resepti

Appelsiininen broileri-kasvispelti

Sanne Katainen
Mehevän maukas broileriateria valmistuu pöytään nostettavaksi vajaassa tunnissa. Pekonikietaisu antaa linnulle mehevyyttä.

Appelsiininen broileri-kasvispelti

noin 6 annostaAinekset
  • noin 800 g (noin 6 kpl) broilerin fileepihviä tai fileeleikettä
  • 1 pkt (170 g) pekonia
Mausteseos
  • 1 appelsiini
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 tl rosmariinia
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 2 rkl rypsiöljyä
Kasvikset
  • noin 800 g perunoita (jauhoinen lajike, kuten Rosamunda)
  • 1 (noin 400 g) parsakaali
  • 2 punasipulia
  • 5 valkosipulinkynttä
  • 1 appelsiini
  • 3–4 rkl rypsiöljyä
  • 1 rkl hunajaa
  • 2 tl sormisuolaa
  • 1 ½ tl timjamia
  • 1 ½ tl oreganoa
  • ½ tl mustapippuria
  • 1 rs (250 g) kirsikkatomaatteja
  • tuoretta rosmariinia
Valmistusohje

Levitä lihapalat leivinpaperin päälle työlaudalle.

Yhdistä mausteseos. Raasta appelsiinin kuori. Hienonna valkosipulit. Sekoita kaikki ainekset öljyyn. Levitä mausteseos lihojen päälle.

Kietaise kunkin leikkeen ympärille pekoniviipale, saumakohdat alle. Anna maustua huoneenlämmössä.

Pese perunat huolellisesti. Leikkaa ne kuorineen pituussuunnassa kuuteen osaan. Lohko parsakaali nupuiksi ja leikkaa kova varsi ohuiksi tangoiksi. Kuori ja lohko sipulit. Viipaloi kuoritut valkosipulinkynnet. Halkaise appelsiinit (toinen, josta kuori on jo raastettu).

Kumoa kasvikset ja perunat kulhoon. Mittaa päälle öljy sekä hunaja ja ripottele mausteet. Ravistele niin, että mausteet tarttuvat kasviksiin.

Levitä kasvikset suureen uunivuokaan tai leivinpaperoidulle uunipellille.

Nosta kasvisten lomaan pekoniset broilerit.

Asettele joukkoon tomaatit ja kaavi nuolijalla kulhosta mausteliemet niiden päälle.

Kypsennä 225 asteessa, kunnes liha ja kasvikset ovat kypsiä eli noin 40 minuuttia.

Puristele syödessä kypsästä appelsiinista annoksen päälle mehua. Koristele annos tuoreella rosmariinilla. Tarjoile halutessasi ruuan seurana aiolia tai yrttisilpulla, suolalla, pippurilla ja makealla chilikastikkeella maustettua maustamatonta jugurttikastiketta.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit