Resepti

Vihreä perussalaatti

Carolina Husu
Yksinkertaisen hyvä vihreä salaatti sisältää maultaan ja rakenteeltaan erilaisia salaattilajikkeita.

Vihreä perussalaatti

4 annostaAinekset
  • noin 1½ l erilaisia salaattilajikkeita (esimerkiksi rooman- ja cosmopolitansalaattia, punasikuria, lollo rossoa ja vuonankaalia)
  • ½ dl tuoreita mintunlehtiä
Vinegretti
  • 1½ rkl punaviinietikkaa
  • 2 tl sokeria
  • 1 tl sinappia
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippurirouhetta
  • ¾ dl rypsi- tai oliiviöljyä
Valmistusohje

Laske pesualtaaseen kylmää vettä ja lisää joukkoon jääpaloja tai pari pakastettua kylmävaraajaa. Upota salaatinlehdet kylmään kylpyyn vähintään kymmeneksi minuutiksi. Se terhakoittaa salaattikasvikset rapeiksi.

Kuivaa salaatit salaattilingossa tai nostele valumaan puhtaan keittiöpyyhkeen päälle. Revi salaatit haarukkapaloiksi salaattikulhoon. Lisää joukkoon muutama mintunlehti.

Mittaa pieneen kulhoon etikka, sokeri, sinappi, suola ja pippuri. Vatkaa joukkoon öljy ohuena nauhana.

Pirskottele kastiketta salaattiin juuri ennen tarjoilua tai tarjoa vinegretti erillisestä astiasta.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit