Resepti

Lämmin juustosalaatti

Carolina Husu
Pikapaahto uunissa tekee pikkusalaateista syyspäiviin sopivan lämpimän salaatin.

Lämmin juustosalaatti

4 annostaAinekset
  • 4 (400 g) rapeaa pikku- eli sydänsalaattia
  • noin ½ l viinirypäleitä
  • 2–3 viipaletta vaaleaa leipää (voi olla vähän kuivahtanutta)
  • 1 dl pekaanipähkinöitä
Kastike
  • ½ dl rypsiöljyä
  • 2–3 rkl hunajaa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • ½ tl kuivattua rosmariinia
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria rouhittuna
Lisäksi
  • noin 150 g sinihomejuustoa
Valmistusohje

Leikkaa huuhdellut salaattikerät pitkittäin kahteen tai neljään osaan koosta riippuen. Nosta ne leivinpaperin päälle uunipellille tai matalaan uunivuokaan.

Huuhtele viinirypäleet. Leikkaa leipäviipaleet kuutioiksi. Levitä ne pähkinöiden kanssa pellille.

Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja sivele sitä kevyesti pullasudilla salaatin raaka-aineille. Tarjoa loppu kastike erikseen.

Paahda salaattipeltiä 225 asteessa noin 5 minuuttia. Ota salaatti ulos uunista ja lisää juusto paloiteltuna. Pane pelti takaisin uuniin pariksi minuutiksi, jotta juusto pehmenee, mutta ei kokonaan sula.

Tarjoa sellaisenaan tai liha- ja broileriruokien lisukkeena.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit