Resepti

Paahtokiisseli

Kari Salonen
Tuoreet marjat sopivat paahtokiisselin toffeemaiseen makuun.

Paahtokiisseli

5–6 annostaAinekset
  • ¾ dl sokeria
  • 5 dl täysmaitoa
  • ½ dl maissitärkkelystä tai ohrakasta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • (suolaripaus)
Lisäksi
  • tuoreita tai pakastemarjoja
Valmistusohje

Kumoa sokeri kattilaan. Anna sulaa sekoittamatta ja paahtua kauniin ruskeaksi.

Lisää 4 desiä maitoa varovasti. Sekoittele, kunnes jämähtänyt sokeri liukenee maitoon.

Liuota 1 desiin maitoa tärkkelysjauhot ja lisää ohuena nauhana kiehuvaan nesteeseen. Anna kiehua minuutin pari.

Ota kattila liedeltä ja mausta vaniljasokerilla sekä ripauksella suolaa. Kaada kiisseli tarjoiluvatiin tai annosmaljoihin jäähtymään. Tarjoile raikkaiden marjojen seurassa ja somista mintulla.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit