Paahtokiisseli
Paahtokiisseli on kuin tuulahdus menneiltä vuosilta. Ennen se oli suuri helpotus arjen makeanhimoon ja syntyi kotona aina löytyvistä aineksista: maidosta ja sokerista. Jujuna kiisselissä on sokerin paahtaminen, jolloin makuun tulee ihanan toffeemainen aromi. Lisänä ja piristyksenä kiisselin kanssa voi nautiskella joko satokauden tai pakastettuja marjoja. Ennen myös hillosilmä oli herkun ihana lisä.
Paahtokiisseli
5–6 annosta
Ainekset
- ¾ dl sokeria
- 5 dl täysmaitoa
- ½ dl maissitärkkelystä tai ohrakasta
- 2 tl vaniljasokeria
- (suolaripaus)
Lisäksi
- tuoreita tai pakastemarjoja
Valmistusohje
Kumoa sokeri kattilaan. Anna sulaa sekoittamatta ja paahtua kauniin ruskeaksi.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Lisää 4 desiä maitoa varovasti. Sekoittele, kunnes jämähtänyt sokeri liukenee maitoon.
Liuota 1 desiin maitoa tärkkelysjauhot ja lisää ohuena nauhana kiehuvaan nesteeseen. Anna kiehua minuutin pari.
Ota kattila liedeltä ja mausta vaniljasokerilla sekä ripauksella suolaa. Kaada kiisseli tarjoiluvatiin tai annosmaljoihin jäähtymään. Tarjoile raikkaiden marjojen seurassa ja somista mintulla.
Osaston luetuimmat
- Lidliltä raju alekampanja: Viiden euron alekuponki ostoksiin lähes koko joulukuulle
- Kuohkea pannukakku vie lapsuuteen: Näin valmistat mummolan parasta pannaria
- Tässä on vuoden punaviini – ”Enemmän kuin hintansa arvoinen” Bordeaux’n huippuviini sopii hyvin myös jouluruoalle
- Parsakaalisosekeitto
- Paraisten piparkakut
- Tässä ohje ihanaan imellettyyn perunalaatikkoon
- Aarre | Mureat peurakääryleet ja juuresmuusi ovat mainio pari loppusyksyn juhlapöytään