Vegaaninen luumukakku
Vegaaninen luumukakku on erinomainen kahvikakku. Munattomana ja maidottomana se sopii moneen ruokavalioon. Kakku kohoaa soodan avulla ja kohoamista täydentää pieni etikkalisäys. Luumumarmeladin tilalle voi vaihtaa taatelista keitetyn soseen. Kirsikka maistuu myös joululeivonnaisissa, joten kirsikkamarmeladi on myös maistuva vaihtoehto. Vedä kakkutaikinan pintaan lusikalla syvennys ennen uuniin laittamista. Kahvikakun voi laittaa kylmään uuniin ja säätää lämpötilan samanaikaisesti. Jos uunin lämpötila on liian korkea, kakun pinta kovettuu.Vegaaninen luumukakku
25 palaa
Ainekset
- 4 1/2 dl vehnäjauhoja
- 2 dl sokeria
- 2 rkl piparkakkumaustetta
- 2 tl soodaa
- 1 dl rypsiöljyä
- 3 dl kaura-kookosgurttia
- 1 dl luumumarmeladia
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- ripaus suolaa
Vuokaan
- rypsiöljyä
- kookoshiutaleita
Valmistusohje
Voitele 1,8 litran vuoka rypsiöljyllä ja ripottele pinnalle runsaasti kookoshiutaleita. Laita taikinan kaikki ainekset kulhoon. Sekoita, kunnes taikina on tasaista.
Lusikoi taikina kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. Kokeile kypsyyttä puisella, ohuella tikulla paksuimmasta kohdasta. Kypsän kakun reunat irtoavat hiukan vuoan reunoista. Kypsä kakku saa vetäytyä vuoassa noin 10 minuuttia ennen kumoamista. Ripottele lämpimälle pinnalle vielä kookoshiutaleita ja painele kiinni kakun pintaan. Anna tekeytyä vähintään seuraavaan päivään.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

