Resepti

Sorsankoipi-jyväpata

Sorsankoipipata: Riistalinnun koivet ja neljän viljan ateriajyvät kypsyvät samassa padassa mehevän herkulliseksi.

Sorsankoipi-jyväpata

Noin 4 annostaAinekset
  • 8–10 sorsankoipea
  • 3 dl neljän viljan ateriajyviä (Myllärin)
  • 1 tl öljyä
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 dl vettä
  • 2 dl tomaattimurskaa
  • 1 dl appelsiinimehua
  • 1 rkl riista- tai lihafondia tai 1 lihaliemikuutio
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria
Valmistusohje

Kuivaa lihat ja hiero niihin suolaa ja pippuria. Anna olla huoneenlämmössä noin puoli tuntia ennen ruuan valmistamista.

Mittaa ateriajyvät kevyesti voideltuun pataan tai kannelliseen uunivuokaan.

Kuori ja hienonna sipulit. Sekoita vesi, tomaattimurska, appelsiinimehu, riistafondi ja sipulit keskenään. Mausta suolalla ja pippurilla. Kumoa seos jyvien päälle. Nosta päällimmäiseksi sorsankoivet ja peitä kannella.

Nosta pata 175-asteiseen uuniin noin tunniksi, tai kunnes neste on imeytynyt jyviin ja lihat ovat kypsiä. Tarjoa salaatin kanssa.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit