Resepti

Mansikka-raparperi-granaattiomenapiirakka

Jarno Mela
Kesäinen piirakka saa ylleen soman kermareunuksen.

Mansikka-raparperi-granaattiomenapiirakka

8–10Valmistusohje
  • 150 g voita
  • 1,5 dl ruokokidesokeria
  • 2 kananmunaa
  • 3,75 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 tl leivinjauhetta
Täyte
  • 200 g raparperia
  • 200 g mansikoita
  • 100 g (n. 1,5 dl) granaattiomenansiemeniä
  • 1 prk (200 g) kermaviiliä
  • 1 kananmuna
  • 3/4 dl sokeria
Kuorrutus
  • 2 dl kermaa, muutama mansikka
Valmistusohje

Vaahdota voi ja sokeri, lisää munat ja jauhot.

Levitä voideltuun piirakkavuokaan (noin 26 cm).

Pilko raparperit ja mansikat. Irrota granaattiomenansiemenet. Sekoita joukkoon kermaviili, muna ja sokeri.

Kaada pohjan päälle ja paista 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä.

Vaahdota kerma kiinteäksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon sokeri. Siirrä kerma pursotuspussiin ja pursota piirakan reunoille.

Koristele halkaistuilla mansikoilla.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit