Mansikka-raparperi-granaattiomenapiirakka
8–10Valmistusohje- 150 g voita
- 1,5 dl ruokokidesokeria
- 2 kananmunaa
- 3,75 dl vehnäjauhoja
- 1,5 tl leivinjauhetta
Täyte- 200 g raparperia
- 200 g mansikoita
- 100 g (n. 1,5 dl) granaattiomenansiemeniä
- 1 prk (200 g) kermaviiliä
- 1 kananmuna
- 3/4 dl sokeria
Kuorrutus- 2 dl kermaa, muutama mansikka
ValmistusohjeVaahdota voi ja sokeri, lisää munat ja jauhot.
Levitä voideltuun piirakkavuokaan (noin 26 cm).
Pilko raparperit ja mansikat. Irrota granaattiomenansiemenet. Sekoita joukkoon kermaviili, muna ja sokeri.
Kaada pohjan päälle ja paista 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä.
Vaahdota kerma kiinteäksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon sokeri. Siirrä kerma pursotuspussiin ja pursota piirakan reunoille.
Koristele halkaistuilla mansikoilla.
Vaahdota voi ja sokeri, lisää munat ja jauhot.
Levitä voideltuun piirakkavuokaan (noin 26 cm).
Pilko raparperit ja mansikat. Irrota granaattiomenansiemenet. Sekoita joukkoon kermaviili, muna ja sokeri.
Kaada pohjan päälle ja paista 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä.
Vaahdota kerma kiinteäksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon sokeri. Siirrä kerma pursotuspussiin ja pursota piirakan reunoille.
Haluatko jatkaa lukemista?
Olet lukenut kaikki maksuttomat juttusi tämän viikon osalta.
Tilaa MT Digi nyt edulliseen hintaan.
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Haluatko jatkaa lukemista?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.