Pankkiautomaattiyhtiö Automatian omistaja vaihtuu – rahan käsittelijä Loomis ostaa koko osakekannan - Talous - Maaseudun Tulevaisuus
Talous

Pankkiautomaattiyhtiö Automatian omistaja vaihtuu – rahan käsittelijä Loomis ostaa koko osakekannan

Automatian mukaan kaupalla ei ole vaikutusta sen palveluihin.
Jarkko Sirkiä
Automatia perustettiin vuonna 1994. Yhtiö on siitä lähtien ylläpitänyt ja kehittänyt Otto-automaattiverkostoa sekä tarjonnut pankeille valtakunnallisia rahahuoltopalveluita.

Danske Bank, Nordea ja OP Ryhmä myyvät Automatia Pankkiautomaatit Oy:n koko osakekannan käteisen rahan käsittelyyn keskittyneelle Loomis AB:lle.

Automatian tiedotteessa kerrotaan, että myyjät ovat kaupan yhteydessä sopineet uusista pitkäaikaisista palvelusopimuksista, ja ne ovat jatkossakin Automatian asiakkaita. Automatian mukaan kaupalla ei ole vaikutusta sen palveluihin, kuten Otto-käteisautomaattiverkoston toimintaan.

”Kansainvälisesti käteisen ja maksamisen palveluihin keskittynyt uusi omistaja pystyy varmistamaan Automatialle erinomaiset edellytykset korkealaatuisten käteispalveluiden tarjoamiseen myös jatkossa. Uusi omistusrakenne selkeyttää Automatian roolia itsenäisenä asiantuntijana ja palveluntarjoajana”, Automatian hallituksen puheenjohtaja Petri Nikkilä sanoo tiedotteessa.

Loomis on pörssilistattu käteisen rahan käsittelyyn erikoistunut yhtiö, ja sillä on toimintaa yli 20 maassa. Suomessa yhtiöllä on 10 toimipistettä ja noin 500 työntekijää.

Automatia perustettiin vuonna 1994. Yhtiö on siitä lähtien ylläpitänyt ja kehittänyt Otto-automaattiverkostoa sekä tarjonnut pankeille valtakunnallisia rahahuoltopalveluita.

Yrityskaupan toteutuminen edellyttää kilpailuviranomaisten hyväksyntää.

Lue lisää

Kilpailu- ja kuluttajavirasto tutkii tarkemmin automaattiyhtiö Automatian myynnin vaikutukset – yrityskaupasta saattaa aiheutua haitallisia vaikutuksia jo ennestään keskittyneelle markkinalle

Käännös Pravdaan päin!

Alman ja Sanoman suuri aluelehtikauppa valmistui

Usko yritykseesi – ja sen arvoon