MT Hevoset: Voit lukea MT Hevoset -sisältöjä maksutta 8.2.2021 saakka.
Talous

Keskon pääjohtaja vertasi Suomea Pohjois-Koreaan – pahoitteli Twitterissä: "Otsikot eivät vastaa viestiäni"

Keskon pääjohtaja Mikko Helander kertoi Karjalaisen haastattelussa perjantaina, että Suomessa on käynnissä yhteiskunnallinen sosialismikokeilu.
Markku Vuorikari
Keskon pääjohtaja Mikko Helander on huolissaan Suomen velasta, jonka hän ennustaa nousevan yli sataan miljardiin vuonna 2035.

Keskon pääjohtaja Mikko Helander on vastannut somessa käytyyn keskusteluun, jossa on ihmetelty hänen perjantaista lausuntoaan.

Helander kritisoi perjantaina Suomen talouspolitiikkaa ja vertasi Karjalaisen mukaan Suomea Pohjois-Koreaan ja Kreikkaan. Hän arvosteli julkisen sektorin paisuttamista velkarahalla.

”Sosialismi on viety Suomessa pidemmälle kuin missään muualla maailmassa Pohjois-Koreaa lukuun ottamatta. Vasemmistolainen talouspolitiikka on ollut maan tapa myös nykyistä hallitusta edeltäneiden oikeistohallitusten aikana ja samalla olemme etääntyneet hyvin toimivan demokratiankin turvaavasta toimivasta markkinataloudesta”, vuorineuvos Helander sanoi Pohjois-Karjalan kauppakamarin kokouksen yhteydessä.

Lausuntoa ihmeteltiin laajasti Twitterissä. Helander vastasi kritiikkiin.

”Nostin puheessani esille huoleni velan kasvusta ja julkisen sektorin osuudesta BKT:sta. Kevensin tätä, ilmeisen epäonnistuneesti, nostamalla esille P-Korean suuren julkisen sektorin", Helander kirjoittaa K-ryhmän Twitter-tilillä.

"Nostetut otsikot eivät vastaa viestiäni, taustalla aito huoli Suomen tulevaisuudesta”, Helander jatkaa.

Karjalainen: Keskon pääjohtaja Mikko Helander Joensuussa: "Suomi on Kreikan ja Pohjois-Karjalan tiellä."

Lue lisää

Sukset, pulkat ja liukurit myyvät ennätyksellisen hyvin – "Tietyistä tuotteista alkaa jo olla pulaa"

Jaetaanko maskeja, pysyvätkö turvavälit? Näin kaupat valmistautuvat ennätykselliseen joulumyyntiin – "Suosittelemme kauppaan tulemista joko ennen aamuyhdeksää tai iltakuuden jälkeen"

"Liha on lihaa vaikka sen laittaisi lainausmerkkeihin" – Elintarvikekemisti arvostelee Keskon sanavalintaa lihaa korvaavissa tuotteissa

Turkissa useita kuoli ja yli 400 loukkaantui maanjäristyksessä, Kreikassa kuolleita ainakin kaksi