Elintarviketeollisuuteen saatiin tes-sopu
Elintarviketeollisuusliitto ja Suomen Elintarviketyöläisten Liitto pääsivät neuvotteluratkaisuun uudesta työehtosopimuksesta.
Elintarviketeollisuusliitto ja Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL ovat saavuttaneet neuvottelutuloksen elintarviketeollisuutta koskevien työehtosopimusten uudistamiseksi ajalle 1.2.2021–31.1.2023. Neuvottelutulos on hyväksytty molempien järjestöjen hallinnoissa.
Palkkoja korotetaan ensimmäisen sopimusvuoden osalta 1.5.2021 yleiskorotuksella, jonka suuruus on 1,9 prosenttia.
Sopimuskauden jälkimmäinen vuosi on optiovuosi, jonka osalta liitot neuvottelevat joulukuussa 2021 palkantarkistuksista vuodelle 2022. Jos yksimielisyyteen vuoden 2022 palkantarkistuksista ei päästä, optiovuosi voidaan irtisanoa, jolloin työehtosopimus päättyy 31.1.2022.
Nyt solmitun työehtosopimuksen piirissä on noin 28 000 työntekijää.
Elintarviketeollisuusliitto ja Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL ovat saavuttaneet neuvottelutuloksen elintarviketeollisuutta koskevien työehtosopimusten uudistamiseksi ajalle 1.2.2021–31.1.2023. Neuvottelutulos on hyväksytty molempien järjestöjen hallinnoissa.
Palkkoja korotetaan ensimmäisen sopimusvuoden osalta 1.5.2021 yleiskorotuksella, jonka suuruus on 1,9 prosenttia.
Haluatko jatkaa lukemista?
Olet lukenut 3/3 ilmaista artikkelia viikossa.
Lehden tilaaja,
ota digi käyttöön.
Haluatko jatkaa lukemista?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.