Syöpäpotilaille aletaan antaa syksyllä tanssi-liiketerapiaa – mukaan pääsee hakemusten perusteella - Tiede & tekniikka - Maaseudun Tulevaisuus
Tiede & tekniikka

Syöpäpotilaille aletaan antaa syksyllä tanssi-liiketerapiaa – mukaan pääsee hakemusten perusteella

Terapiaa tarjoavat syöpäyhdistykset viidellä paikkakunnalla.
Carolina Husu
Syöpäpotilas voi hyötyä siitä, että tanssi vahvistaa kehon ja mielen yhteyttä ja voi edistää mielialan kohentumista ja ystävällisempää suhtautumista omaan kehoon.

Syöpäyhdistykset alkavat tarjota syöpään sairastuneille uutta kuntoutumisvaihtoehtoa, tanssi-liiketerapiaa. Toiminta alkaa syys–lokakuun vaihteessa Helsingissä, Lappeenrannassa, Porissa, Tampereella ja Turussa. Osallistujat valitaan hakemusten perusteella ja osallistuminen on maksutonta, eikä se vaadi tanssitaitoa.

Taustalla on tieto, että tanssi vahvistaa kehon ja mielen yhteyttä ja voi edistää terapiamuotona mielialan kohentumista ja ystävällisempää suhtautumista omaan kehoon.

Hankkeen aikana luodaan syöpäpotilaille soveltuva tanssi-liiketerapeuttinen malli.

”On arvokasta tarjota syöpään sairastuneille sellaista kuntoutusmuotoa, joka huomioi sekä kehon että mielen", sanoo projektista vastaava toiminnanjohtaja Niina Turunen Saimaan Syöpäyhdistyksestä. Hän muistuttaa, että syöpä muuttaa usein ihmisen ulkonäköä ja panee mielen työstämään monia asioita.

Hän pitää kurssia sopivimpana sellaiselle, jolla syöpähoidot eivät haittaa ryhmään osallistumista ja sairastumisesta on sen verran aikaa, että mieli jaksaa työskennellä kurssin aikana.

Tanssi-liiketerapiasta on vastikään saatu myönteisiä tuloksia muun muassa masennuksen hoidossa. Syöpäpotilaidenkin kohdalla terapiaa on kokeiltu, mutta nyt heille luodaan malli vertaistuen sekä oman voinnin, kehosuhteen ja voimavarojen vahvistamiseen.

Lue lisää

Tanssityylisi on kuin sormenjälkesi – ja se pysyy tanssilajista toiseen

Tanssi hoitaa ihmistä päästä varpaisiin ja voi hidastaa dementiaa – katso lista terveyshyödyistä

Ymmärsin tanssin liikunnaksi vasta, kun luideni tiheys mitattiin eikä lääkäri ollut uskoa näkemäänsä

Näin mahtavaa liikuntaa lavatanssi on – nyt jännitetään kesälavojen kohtaloa