Tiede & tekniikka

Mercedes-Benz sähköistää koko mallistonsa vuoteen 2030 mennessä

Mercedes-Benz-autoja valmistava Daimler aikoo avata kahdeksan uutta akkutehdasta mahdollistaakseen siirtymisen täyssähköautoihin.
Mercedes-Benz-autoja valmistava Daimler kertoo, että sen kaikista automalleista tulee tarjolle sähköinen versio vuoteen 2025 mennessä. LEHTIKUVA / AFP

Mercedes-Benz-autoja valmistava Daimler kertoo, että yhtiö sähköistää koko mallistonsa vuosikymmenen loppuun mennessä. Daimler aikoo käyttää tarkoitukseen 40 miljardia euroa.

Yhtiö kertoo myös, että sen kaikista automalleista tulee tarjolle sähköinen versio vuoteen 2025 mennessä. Siitä lähtien kaikki uudet mallit ovat sähköisiä.

Mahdollistaakseen siirtymisen täyssähköautoihin Daimler aikoo avata kahdeksan uutta akkutehdasta. Yhtiön mukaan tavoitteena on valmistaa autoja, joiden toimintasäde ylittää tuhat kilometriä yhdellä latauksella.

Suuri joukko autovalmistajia on kertonut jättimäisistä investoinneista siirtyäkseen kokonaan täyssähköautojen valmistukseen.

Euroopan unioni ilmoitti viime viikolla, että se haluaa kieltää uusien polttomoottoriautojen valmistuksen kokonaan vuodesta 2035 lähtien.

Lue lisää

Yhden automerkin omistajat ovat selvästi uskollisimpia automerkilleen, arvaatko minkä?

Tanner tärisee ja pakokaasua tupruaa: Petri Wallius asensi Mersuunsa kaksi moottoria

Daimler puhalsi pilliin ensimmäisenä – saattaa välttyä jättirangaistukselta

Tältä näyttää varjellulla Mercedes-Benzin designstudiolla: "Autojen sisätilojen merkitys korostuu entisestään"