Ulkomaat

Aleksei Navalnyi siirretty pois vankilasta tuntemattomaan paikkaan

Tietoa siitä, mihin Navalnyi siirretään, ei ole kerrottu hänen lakitiimilleen eikä hänen perheelleen.
LEHTIKUVA / AFP
Tietoa siitä, mihin Aleksei Navalnyi siirretään, ei ole kerrottu hänen lakitiimilleen eikä hänen perheelleen.

Venäläinen oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyi on siirretty moskovalaisesta vankilasta tuntemattomaan paikkaan, hänen puolustusasianajajansa kertoo.

Tietoa siitä, mihin Navalnyi siirretään, ei ole kerrottu hänen lakitiimilleen eikä hänen perheelleen. Puolustusasianajaja Olga Mihailovan mukaan on mahdollista, että Navalnyin lopullinen määränpää on rangaistussiirtola.

Navalnyi tuomittiin ehdottomaan vankeusrangaistukseen aiemmin tässä kuussa ehdonalaisensa rikkomisesta. Monet eri tahot pitävät tuomiota poliittisena ajojahtina.

Navalnyi tuomittiin viime viikolla myös sakkorangaistuksiin, sillä oikeus katsoi hänen loukanneen toisen maailmansodan veteraanin kunniaa kutsumalla häntä "petturiksi" veteraanin esiinnyttyä Kreml-myönteisellä videolla.

Navalnyin asianajajat ovat kertoneet, että he suunnittelevat hänen puolestaan järjestettäviä mielenosoituksia myöhemmin tälle vuodelle. Aiemmin tänä vuonna järjestetyt Navalnyia tukevat mielenosoitukset olivat viime vuosien suurimpia mielenosoituksia Venäjällä.

Lue lisää

Venäjän poliisi haluaa kuulustella Navalnyia

Venäjä reagoi tietoihin Navalnyin myrkytyksestä syyttämällä Saksaa "yhteistyön puutteesta" ja "informaatiokampanjasta"

Saksa: Navalnyi myrkytettiin Novitshok-ryhmän hermomyrkyllä

Yhdysvaltojen ulkoministerin mukaan on hyvin mahdollista, että korkean tason venäläisvirkamiehet määräsivät Navalnyin myrkytyksestä – "Tutkimme ja arvioimme asiaa"