Löydä ehdokkaasi: MT:n vaalikoneessa koko maan kuntavaaliehdokkaat
Ulkomaat

Intiassa on nyt kirjattu yli 20 miljoonaa koronatartuntaa, todellisen määrän arvioidaan olevan suurempi

Intian koronatilanne on viime viikkoina muuttunut katastrofaaliseksi. Maassa on ollut pulaa muun muassa sairaalapaikoista ja lisähapesta.
LEHTIKUVA/AFP
Intian korotilanne on viime viikkoina muuttunut katastrofaaliseksi. Kuvassa rokotukseen jonottajia Amritsarissa.

Intiassa on koronaviruspandemian aikana kirjattu nyt yli 20 miljoonaa koronatartuntaa. Asia selviää maan terveysministeriön virallisista tilastoista.

Lähes 1,4 miljardin asukkaan maassa on viime vuorokauden aikana kirjattu yli 350 000 uutta koronatartuntaa. Asiantuntijat uskovat, että tartuntoja on todellisuudessa merkittävästi enemmän.

Koronavirukseen liittyviä kuolemia on todettu yli 222 000.

Intian koronatilanne on viime viikkoina muuttunut katastrofaaliseksi. Maassa on ollut pulaa muun muassa sairaalapaikoista ja lisähapesta.

Pääkaupungissa Delhissä viranomaiset ovat pyytäneet apua puolustusvoimilta rajussa koronatilanteessa. Asiasta uutisoivat muun muassa Britannian yleisradioyhtiö BBC ja intialainen Hindustan Times.

Pääkaupungin hallinto haluaa, että puolustusvoimat pystyttäisi, operoisi ja johtaisi koronapotilaiden hoitoon tarkoitettuja keskuksia, joissa olisi noin kymmenentuhatta lisähapella varustettua sairaalapaikkaa ja tuhat teho-osastopaikkaa.

Delhin kansallisen pääkaupunkialueen varapääministeri Manish Sisodia kirjoitti Hindustan Timesin mukaan, että puolustusministeriön olisi oikea-aikaista tukea delhiläisiä. Sisodia kuvaili terveydenhuollon olevan ylikuormittunut.

Vielä viime viikolla arvioitiin, että toisen korona-aallon huippua ei ollut edes saavutettu. Delhi on yksi kriisin keskittymistä.

BBC kirjoittaa, että varapääministeri on pyytänyt kiireellistä apua lisähappikuljetuksiin. Intia on jo aiemmin määrännyt puolustusvoimat toimittamaan lisähappivarantonsa sairaaloihin ja entistä puolustusvoimien lääkinnällistä henkilökuntaa on pyydetty apuun.

Delhin pääministeri on toistuvasti sanonut, että kaupungin sairaalat eivät saa riittävästi lisähappea liittovaltiolta, joka jakaa lisähappivarantoja osavaltioihin ja hallintoalueille.

Delhissä sairaalat ovatkin yrittäneet saada lisää happipulloja sosiaalisessa mediassa.

"Tämä on jokapäiväinen kamppailu", paikallista sairaalaa johtava lääkäri Gautam Singh sanoi BBC:lle.

"Puolet henkilökunnastani kulkee paikasta toiseen täyttämässä happipulloja."

Lähteenä myös AFP

Lue lisää

Intiassa lähes tuhat uutta koronakuolemaa vuorokauden aikana

Intiassa 116 000 uutta tartuntaa päivässä – synkän koronaennätyksen syy on asiantuntijoiden mukaan ihmisten välinpitämättömyys

Intian koronatilanne pahenee – Delhiin viikon pituinen ulkonaliikkumiskielto

Intia tehostaa koronarokotusohjelmaansa miljardeilla dollareilla – rokotteista on ollut pulaa monin paikoin