Tuottajat vaativat lähiruokaa eduskuntaan
Tuottajajärjestöt vetoavat kotimaisen ruuan lisäämiseksi eduskunnan tarjoiluissa.
Järjestöjen mielestä eduskunnassa tarjotun ruuan hankinnan pitäisi olla linjassa kansanedustuslaitoksen lainsäädäntöön tekemien ruokapoliittisten linjanvetojen kanssa, jotta hankinnat tukevat muun muassa lähiruuan- ja luomun kasvutavoitteita.
Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ja Svenska lantbruksproducenternas centralförbund SLC luovuttivat vetoomuksen lähiruuan puolesta eduskunnalle torstaina.
Järjestöt muistuttivat, että kotimainen elintarviketuotanto tarjoaa työtä 300 000 suomalaiselle.
Järjestöt esittivät, että eduskunta toimisi julkisten ruokapalveluiden esikuvana ja loisi myönteistä kuvaa ruokakulttuuristamme. Tarjoamalla ja esittelemällä ruokakulttuuria ja ruokaa vierailleen, eduskunta voi lisätä suomalaisen ruuan tunnettuutta myös ulkomailla.
Vetoomuksen luovuttivat MTK:sta puheenjohtaja Juha Marttila ja ruokakulttuuriasiamies Anni-Mari Syväniemi ja SLC:stä puheenjohtaja Holger Falck, toiminnanjohtaja Jonas Laxåback sekä tiedottaja Mia Wikström.
Vetoomuksen vastaanottivat ravintolatoimikunnan puheenjohtaja, ensimmäinen varapuhemies Pekka Ravi, kansliatoimikunnan ja ravintolatoimikunnan jäseniä, Fazer-Amican operatiivinen johtaja Ritva Junnila ja eduskunnan ravintoloiden ravintolapäällikkö Ulla Kupari.
MAIJA ALA-SIURUA
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
