Uusi yritys broilerimarkkinoille
Syksyn aikana Lietoon valmistuu uusi, itsenäinen broilerteurastamo sekä leikkaamo ja jatkojalostamo.
Rakentaja on Huttulan Kukko Oy, joka on juuri aloittanut toimintansa. Yhtiön teurastamat broilerit tulevat Kirsi ja Marko Nummelan kasvattamosta. Nummelat ovat myös yhtiön omistajia.
”Aluksi teurastamme noin kaksi miljoonaa kiloa vuodessa. Katsotaan sitten, miten tuotteet menevät kaupaksi ja miten liikevaihto kehittyy”, kertoo yhtiön toimitusjohtaja Mikko Karell. Tarkkaa tavoitetta liikevaihdolle hän ei kerro.
Tavoitteena on, että uusi yhtiö herättää tuottajien kiinnostusta jopa niin paljon, että toimintaa on mahdollista laajentaa.
”Kun koko ketju on omissa käsissä, pystymme tarjoamaan läpinäkyvyyttä ja laatua. Tiedämme mistä linnut ovat kotoisin, mitä ne ovat syöneet ja millaisissa oloissa kasvaneet”, Karell vertaa yritystä suuriin suomalaisiin broilertaloihin.
Alussa Huttulan Kukon tuotevalikoimaan kuuluvat kuluttajille ja HoReCa-sektorille suunnatut maustamattomat broilerit, koipireidet, fileet, suikaleet, kuutiot ja palat.
Hinta kaupan tiskissä on hieman tavanomaista korkeampi, Karell arvio. Hän luottaa siihen, että kuluttajat haluavat sen maksaa. Koska tuotantomäärä on aluksi pieni, luotetaan paikalliseen vetovoimaan.
”Olemme lähestyneet kauppaketjuja avoimin mielin”, Karell kuvailee.
Yhtiön nimessä komeilee kukko ja tiedotteessa kerrotaan herkkukanoista, vaikka kyseessä on broilerinliha. Karellin mukaan kukko valittiin, koska se sointuu Huttula-nimen kanssa. Lopullinen brändi ja tuotenimi paljastetaan myöhemmin.
Nummeloiden ja Karellin lisäksi yrityksessä on mukana keittiömestari Jyrki Sukula. Tehtaanjohtajaksi on valittu Petri Toivola.
MAIJA ALA-SIURUA
Aluksi
teurastamme noin kaksi
miljoonaa kiloa vuodessa.«
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
