PÄIVÄN KYSYMYS Miksi patonkeja ei tehdä Suomessa?
Miksi esipaistettuja patonkeja ei valmisteta Suomessa, Fazerin leipomoiden viestintäjohtaja Leena Majamäki?
Esipaistetut patongit ja sämpylät ovat hyvin pieni osa valikoimaamme. Niiden osuus kokonaismyynnistämme jää alle puolen prosentin.
Meillä itsellämme ei ole esipaistettujen tuotteiden pakkaamiseen tarvittavaa teknologiaa. Näitäkin tuotteita meiltä kuitenkin toivotaan, joten ostamme valmistuksen eurooppalaiselta yhteistyökumppanilta.
Kuinka suuri osa Fazerin leivistä valmistetaan kotimaassa?
Fazerin leipomotuotteista yli 95 prosenttia valmistetaan kotimaassa. Leivomme kotimaassa lähes 80 miljoonaa kiloa vuodessa, päivittäin yli kahtasataa eri tuotetta.
Kuluttajien toiveesta tuomme kuitenkin esimerkiksi Viron-leipomossa leivottavaa Must Leib -leipää myös Suomeen.
KATJA KOLJONEN
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
