”Nyt vaaditaan ketteryyttä”
”Monimuotoisuus, alan arkipäivän tekeminen näkyväksi ja ketteryys”, kiteyttää Lihakeskusliiton tuleva toimitusjohtaja Mari Hannuksela pk-lihayritysten edunvalvonnan johtotähdet.
Lihakeskusliiton jäsenkirjo on laaja pitäen sisällään muun muassa alkutuottajia ja ulkomaankauppaa käyviä yrityksiä. Heitä kaikkia pitää kuunnella, Hannuksela painottaa.
Elintarviketeollisuus ei ole perinteisestikään ollut suurten voittojen liiketoimintaa.
Tuotantokustannukset nousevat nousemistaan, voittomarginaalit kapenevat ja kilpailu kiristyy.
Tästä huolimatta Hannuksela luottaa tulevaisuuteen.
”Elintarvikebusines on kasvuala, jolla on mahdollisuuksia harjoittaa vientiä.”
Kasvu syntyy Hannukselan mukaan ketteryydestä, jota vaaditaan Lihakeskusliitolta mutta myös sen jäseniltä.
”On avattava silmät. Rajat on auki, kilpailu on täällä. Meidän on oltava älykkäämpiä ja taitavampia kuin ulkomaiset kilpailijamme.”
Lihalehden toimituspäällikkönä työskentelevä Hannuksela aloittaa Lihakeskusliiton toimitusjohtajana ensi maaliskuussa. Hän seuraa tehtävässään parikymmentä vuotta liittoa johtanutta Veli Saarenheimoa, joka jää eläkkeelle.
Lihakeskusliitto on ajanut perheyritysten etuja kohta 80 vuotta muun muassa olemalla mukana lainsäädännön valmistelutyössä.
”Aina emme saa ääntämme kuuluviin”, Saarenheimo sanoo.
Esimerkkinä hän mainitsee lausuntokierroksella olevat lakiluonnokset.
Kommentoijia saattaa olla satoja, joten yhden organisaation mielipide voi hukkua muiden joukkoon.
Tärkeiksi edunvalvontatehtäviksi Saarenheimo lukee myös tiiviin esilläolon ja yhteydenpidon kauppaan.
MAIJA ALA-SIURUA
On avattava silmät.
Rajat ovat auki, kilpailu on täällä. Meidän on oltava
älykkäämpiä ja taitavampia
kuin ulkomaiset kilpailijamme.«
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
