Tunnustusta Lapin ruokakulttuurin kehittäjälle
Lappilaisen ruokakulttuurin kehittäjä ja keittiömestari Tapio Sointu on nimitetty Chaîne des Rôtisseurs -järjestön kansainväliseen kunniajäsenten neuvostoon.
Neuvoston jäsenet ovat kansainvälisesti nimekkäitä henkilöitä, jotka ovat omalla ainutlaatuisella tavallaan kehittäneet ruokakulttuuria. Kunniajäsenten neuvostossa on Soinnun lisäksi 21 muuta jäsentä.
Sointu on yli 50 vuotta kestäneellä keittiömestarin urallaan kouluttanut satoja opiskelijoita keittiöalalle. Hän on kerännyt ja kehittänyt merkittävällä tavalla lappilaista ruokaperinnettä.
Sointu aloitti Lappi à la Carte –projektin, joka on tutustuttanut tuhansia ihmisiä lappilaiseen ruokaperinteeseen. Hän on kirjoittanut useita keittokirjoja Lapin ruokaperinteestä ja -kulttuurista.
MT
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
