Elintarvikealalle neljävuotinen työehtosopimus
Vuoden 2017 palkantarkistus tehdään nollaratkaisuna.
Elintarviketeollisuusliitto ry ja Suomen Elintarviketyöläisten Liitto ovat sopineet nelivuotisesta työehtosopimuksesta. Kuva: Jaana KankaanpääElintarviketeollisuusliitto ry ja Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL ry ovat sopineet nelivuotisesta työehtosopimuksesta vuoden 2021 tammikuun alkuun asti.
Seuraavien vuosien palkantarkistukset toteutetaan yhteisesti sovitun verrokkialoihin perustuvan laskentamallin mukaan. Sopimuskauden palkkaratkaisut mukailevat niin kutsuttua Suomen mallia.
Liitot sopivat työehtosopimuksessa myös menettelytavasta, jolla kehitetään uusia työehtosopimusten työaikamääräyksistä poikkeavia työaikamalleja.
”Pitkäaikainen maltillinen työehtosopimus ja elintarviketeollisuuden tarpeisiin kehitettävät työaikamallit auttavat turvaamaan alan kilpailukyvyn ja elintarviketeollisuuden työpaikkojen säilymisen Suomessa,” ETL:n työmarkkinajohtaja Mika Lallo kertoo.
Lallo on tyytyväinen liittojen välisen neuvottelukulttuurin kehittymiseen.
”Sopimus on myös osoitus liittojen yhteisestä halusta tehdä elintarviketeollisuudesta tulevaisuuden kasvuala.”
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
