Ruokafirmat kannattavat EU:n ja USA:n kauppasopua
Uudet markkinat nähdään enemmän mahdollisuutena kuin uhkana.Suomalaiset elintarvikeyritykset näkevät MT:n selvityksen mukaan EU:n ja Yhdysvaltojen välisen TTIP-vapaakauppasopimuksen pääasiassa mahdollisuutena. Osalle yrityksiä sopimuksella ei olisi juurikaan merkitystä.
"Yhdysvaltojen markkinat ovat hyvin mielenkiintoiset. Sopimus avaa vastuullisesti ja luonnollisesti tuotetulle suomalaiselle lihalle ja lihavalmisteille nykyistä laajemmat markkinat Pohjois-Amerikassa", HKScanin vientijohtaja Petri Haaparanta sanoo.
Valiolle sopimus ei olisi uhka, mutta ei suuri mahdollisuuskaan. "Voin viennin helpottuminen olisi kuitenkin tervetullut mahdollisuus lisätä kuluttajatuotteiden vientiä", edunvalvontajohtaja Riitta Brandt painottaa.
Pienissä yrityksissä vapaakauppasopimuksen toivotaan helpottavan tuotteiden pääsyä USA:n markkinoille.
"Siellä on selkeästi potentiaalia juuri tämän tyyppisille tuotteille. Erityisesti Kaliforniassa ja itärannikolla on paljon terveystietoisia kuluttajia", metsämarjoja jalostavan Kiantaman toimitusjohtaja Vernu Vasunta sanoo.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


