Ympäristö

Ajokeli on tänään vaarallinen maan keskiosissa – myös jalankulkijoita varoitetaan

Ympäristö 13.03.2018

Jäinen sade ja lumipyry heikentävät liikkumista. Teiden saama jääpeite on vaarallinen jalan liikkuville.


Ajokeli on vielä tänään hyvä, mutta muuttumassa osassa maata vaaralliseksi.

Ajokeli on erittäin huono monessa maakunnassa maan keskiosissa, varoittavat Ilmatieteen laitos ja Liikennevirasto. Ilmatieteen laitoksen mukaan tiesää on vaarallinen jäätävän tihkusateen ja lumipyryn takia Pirkanmaalla, Keski-Suomessa, Etelä- ja Pohjois-Savossa sekä Pohjois-Karjalassa.

Pirkanmaalla, Keski-Suomessa sekä Etelä- ja Pohjois-Savossa on myös voimassa jalankulkijoita koskeva varoitus. Ilmatieteen laitoksen mukaan jalkakäytävät ovat näissä maakunnissa aamuyöstä alkaen erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Lisäksi ajokeli on mahdollisesti vaarallinen monessa muussakin maakunnassa maan länsi- ja pohjoisosissa.

Läntisillä merialueilla on voimassa tuulivaroituksia.

Kakkostie on poikki Harjavallan kohdalla yhdistelmärekan suistuttua tieltä liukkauden takia, kertoo pelastuslaitos. Kukaan ei loukkaantunut turmassa.

Pelastuslaitokselta arvioitiin kello kuuden jälkeen aamulla, että tie on poikki raivaustöiden takia 1–2 tuntia. Palokunta on paikalla ohjaamassa liikennettä kiertotielle.

Liikenneviraston mukaan liikenne ohjataan turmapaikan ohi Sairaalantien kautta. Onnettomuus sattui Harjavallan liittymän ja Merstolan välillä, Liikennevirasto kertoo.

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT