Siirry pääsisältöön
Siirry hakuun
Sulje mainos
Sulje mainos
Tilaa
Hae
Valikko
Etusivu
Uusimmat
Metsä
MT Hevoset
Koti
Maatalous
Uutiset
Lehdet
Osastot
Etusivu
Metsä
MT Hevoset
Koneet ja autot
Koti
Lukemisto
Maatalous
Mielipide
Pääkirjoitus
Ruoka
Uutiset
Lehdet
Maaseudun Tulevaisuus
MT Metsä
Kantri
Suomalainen Maaseutu
Aarre
Palvelut
Metsäpalvelu
MT Sää
MT Hevoset -ohjelmat
MT Hevosmarkkinat
MT Työpaikat
Ystävää etsimässä
Kaupallinen yhteistyö
Suomen parhaat
Ota yhteyttä
Tilaa MT
Asiakaspalvelu
Jätä ilmoitus
Tilaa uutiskirje
Lähetä uutisvinkki
Lähetä palautetta
Lähetä oikaisupyyntö
Toimituksen yhteystiedot
Mediamyynnin yhteystiedot
Siirry sivupalkkiin
Siirry alaosaan
Juuri nyt
|
Jouluaattona laajalti poutaa ja selkeääkin – Lappiin sateita
Tilaajalle
|
Jatkuva kasvatus on jopa tuplasti suositumpaa kuin hakkuutilastoista voisi päätellä
Kasvissyönti
Pääkirjoitus
Juhani Reku
Talous
|
Liha ja maito ovat suomalaisen ruokaketjun ydin vielä pitkään
Ruoka
|
Idättäminen herättää siemenen ravintoaineet ihmisen haarukoitavaksi – suomalaisesta puhtaasta iduntuotannosta on haettu oppia jopa EU:hun
Tilaajalle
Koulutus
|
HS: Helsinki lakkaa tarjoamasta kinkkua kouluissa ja päiväkodeissa
Ruoka
|
Kasvismakkaroista saa yhä puhua, sanoo kielenhuoltaja
Elintarviketeollisuus
|
EU-parlamentti päätti: Kasviraaka-aineista ei voi jatkossa tehdä makkaraa, pihvejä tai hampurilaisia
Elintarviketeollisuus
|
Saako kasvismakkarasta puhua enää makkarana? EU-parlamentti äänestää asiasta tänään
Erä
|
Eläinsuojelijasta ja kasvissyöjästä kuoriutui metsästäjä – ”Haluan tuoda keskusteluun muutakin kuin vastakkainasettelua”
Tilaajalle
Hyvinvointi
|
Nämä tutut ruoat hillitsivät ikääntymistä tehokkaimmin
Tilaajalle
Ruoka
|
Muistatko Rosson legendaarisen raastepöydän? Se mullisti suomalaisten salaatinsyönnin
Kolumni
Katja Lamminen
Ruoka
|
Jauhelihapula puskee muuttamaan tottumuksia – ilmankin pärjää hyvin
Elintarviketeollisuus
|
Kaurajuustojen vallankumous: Meijerissä Lohtajalla lehmänmaito vaihtui kauraan
Tilaajalle
Politiikka ja talous
|
”Ei järkeä tukea julkisilla varoilla ulkomaisia lihantuottajia” – ruoka-alan vaalipaneelissa hankintojen kotimaisuutta kannatettiin laajassa rintamassa
Tilaajalle
Lukijalta
Sirpa Pietikäinen & Marianne Heikkilä
Politiikka
|
Lukijalta: Marttojen kasvisruokasitoumus tukee kestävää ja monipuolista syömistä
Lukijalta
Mervi Mäki-Neste
Ruoka
|
Lukijalta: Toivotetaan ruokarauhaa jokaiselle ruokavalioista riippumatta
Lukijalta
Ina Liljeström
Ruoka
|
Lukijalta: Marttaliitto ei voi viedä kansalta ruokaperinteitä
Lukijalta
Minna Reijonen
Politiikka
|
Lukijalta: Marttaliiton liharuokakielto oli paha moka
Lukijalta
Riina Mattila
Ruoka
|
Lukijalta: Martat näyttävät suuntaa – kasvisruokasitoumus on fiksu valinta
Ruoka
|
Marttojen kasvisruokalinjauksesta nousi kapina − näin liitto kommentoi asiaa
Ruoka
|
Marttojen kasvisruokalinjaus nostatti kapinan: ”Moni jäsen ilmoitti eroavansa, koska ei halua rahoittaa kattojärjestön ideologiaa”
Ruoka
|
Kasvispyörykät siirtyivät lihapullien viereen – Lidl poisti erilliset vegehyllyt
Tilaajalle
Lukijalta
Aila Asikainen
Ruoka
|
Lukijalta: Yksi superruoka on unohdettu ravintosuosituksissa
Lihantuotanto
|
Sianlihantuottaja toivoo kasvisten syönnin lisääntyvän – painava viesti kuluttajille ja päättäjille
Tilaajalle
Elintarviketeollisuus
|
USU-gallup: Lähes joka neljäs suomalainen aikoo vähentää prosessoidun lihan syömistä
Yliö
Marleena Tanhuanpää
Politiikka
|
Yliö: Ravitsemussuositusten kestävyystarkastelu vaatii laajempaa näkökulmaa ja uutta tutkimusta
Ruoka
|
Erkki Tuomiojassa puhkesi joululounailla kinkkukiukku: ”Lihaa ei tarvitse kaikilta kieltää maailman pelastamiseksi”
Lukijalta
Vesa Jääskeläinen
Ruoka
|
Lukijalta: Ruokakolmiossa vieläkin tarvetta vyön kiristykseen
Kolumni
Jouni Kemppainen
Maatalous
|
Ruoka on muistettava ensin tuottaa ennen kuin sitä voi kansalaisille suositella
Pääkirjoitus
MT toimitus
Ruoka
|
Ruokaa omasta maasta
Ruoka
|
Ravitsemussuositukset huolestuttivat MTK:n valtuuskunnassa – ”Ilmasto ei lämpene suomalaista lihaa syömällä”
Ruoka
|
HS: Hesen vegehampurilainen sisältää enemmän suolaa ja rasvaa kuin lihaversio
Elintarviketeollisuus
|
Kaurajuoma ei ehkä olekaan niin ilmastohyvis kuin on luultu – IS: Raaka-aineesta osa poltetaan tai menee jopa jätteeksi
Lukijalta
Tero Lahti & Asko Miettinen
Ympäristö
|
Lukijalta: Suomalainen kotieläintuotanto mahtuu Suomeen
Kolumni
Paula Liesmäki
Radio ja TV
|
Oletko syönyt tunturivalasta? Japanissa nimettiin eläimiä erikoisella tavalla, kun lihansyönti ei ollut huudossa
Ruoka
|
Suurkaupat hyppäsivät kasvisruokaa edistävän Pro Vegen kelkkaan – ”Eniten huolettaa, jos mitään ei tehdä”, toiminnanjohtaja pohtii
Tilaajalle
Kasvintuotanto
|
Suomi pystyisi korvaamaan tuontivalkuaisen omilla kasveillaan – ”Elintarviketeollisuus avainasemassa”
Pääkirjoitus
Juhani Reku
Ruoka
|
Suomalainen ruoka ansaitsee juhlapäivän – ruokaketjun jokainen osa on kiitoksen arvoinen
Kolumni
Katja Lamminen
Ruoka
|
Seikkailut schnitzel-kylissä saivat kaipaamaan suomalaista, parjattuakin raastepöytää
Yliö
Niko Räty & Toni Ryynänen
Tekniikka
|
Yliö: Solumaatalouden satokausi odotuttaa vielä itseään – edessä voi silti olla ruokakulttuurin vallankumous
Elintarviketeollisuus
|
Lehti: Lihan kilpailijat ovat vaikeuksissa Ruotsissa
Ruoka
|
Suomalainen juusto on laatutavaraa, mutta juustokulttuurissa häviämme – sveitsiläinen juustomestari patistaa tarjoamaan herkkuja maailmalle ja puhumaan niistä
Tilaajalle
Lukijalta
Sari Anttila
Ruoka
|
Lukijalta: Suomalaisen puhtaan ruuan puolesta
Kolumni
Päivi Kasari
Ympäristö
|
Kiertotalouden sankarit kantavat turhaan pahiksen taakkaa
Ruoka
|
Kasvismakkarasta puhutaan paljon, mutta tästä syystä se ei pysty haastamaan lihamakkaraa
Tilaajalle
Kommentti
Juho Hannuksela
Lihantuotanto
|
Meille on lihantuotannossa arkipäivää se, mitä maailmalla vasta tavoitellaan – joko nyt uskallamme olla ylpeitä?
Ruoka
|
Kyselytutkimus selvitti suomalaisten suosikit ja inhokit lihan korvikkeeksi – perää pitävät hyönteiset ja levät
Ruoka
|
Näillä perusteilla hotelli Iso-Syötteen ravintolassa tarjoillaan ulkomaalaista nautaa ja sikaa: ”On kasvanut optimaalisissa kasvuolosuhteissa lämpimissä maissa”
Tilaajalle
Ruoka
|
Väsyttääkö ja särkeekö päätä? Kasvissyönnillä saattaa olla ikävät seuraukset
Elintarviketeollisuus
|
Kansanedustajat haluavat eroon kasvis- ja lihansyöjien lokeroinnista – huhujen mukaan eduskunnassa on kaappikasvissyöjiä
Tilaajalle
Ruoka
|
Vegaaninen vuohenjuuston korvike nappasi vuoden suomalaisen elintarvikeinnovaatiopalkinnon – tältä se maistuu
Lukijalta
Mira Nieminen
Yhteiskunta
|
Lukijalta: Kouluruokapöytiin pitää saada tungos – unohdetaan ideologia kouluruokailussa
Koulutus
|
Helsinkiläisessä Snellman-korkeakoulussa ei tarjota lainkaan lihaa
Ruoka
|
Lehti: Hollantilaiskaupunki kielsi lihan mainonnan
Kauppa
|
S-market lähti jälleen vegaanihaasteeseen: Laskee tuotteiden hintoja tammikuussa
Ilmastonmuutos
|
YK: Karjatalous aiheuttaa pitkälle yli kymmenen prosenttia kasvihuonekaasupäästöistä
Elintarviketeollisuus
|
Kotimaisuudesta kertova Hyvää Suomesta -merkki entistä useammassa tuotteessa
Elintarviketeollisuus
|
Kasviproteiinien myynti laski: Suomessa valmistettavien tuotteiden raaka-aineet ovat usein ulkomaisia ja hinnat kalliita
Tilaajalle
Arvio
Janica Pörhönen
Ruoka
|
Lihansyöjä voi oppia yllättävän paljon kasvissyöjältä ja toisinpäin – tietokirja ruuan ja uskonnon suhteesta hälvesi stereotypioitani
Ruoka
|
Mitä tapahtuu, kun lapset saavat poimia kasviksen tai hedelmän ostoskoriin? Suvi Luoman perheessä niin tehdään aina, ja siitä syntyy yllättäviäkin makuja
Ruoka
|
Kasvissyöntikö nykytrendi? Höpsistä, vilja, palkokasvit ja juurekset ovat varsinaista perinnevegeä
Yhteiskunta
|
Kasvissyöjien osuus varusmiehistä edelleen marginaalinen, mutta lisääntymään päin ‒ kaikille tarjotaan kaksi kasvisateriaa viikossa
Ruoka
|
Tutkimus: Kasvisruokavaliolla elävät lapset ovat yhtä pitkiä kuin lihaa syövät lapset ‒ mutta todennäköisemmin alipainoisia
Joka kuudes suomalainen pitää tärkeänä vähentää eläinperäisten tuotteiden syömistä, selviää WWF:n kyselystä
Media tuli vieraaksi ruokapöytään – nyt muodissa ovat fleksaus, blendaus ja riista
Kasvissyönti on sukupolvikysymys – tutkimukset ennakoivat muutoksia suomalaisten ruokavalioon
Kokkitutkimus rohkaisee: tärkein trendi on kotimaisten raaka-aineiden arvostuksen kasvu
Vegaaniliitto: Kasvisruokavalio on lapsille turvallinen ja terveellinen – suppeassa tutkimuksessa ei viitteitä puutostiloista
"Reseptien etsiminen on ollut suurin vaiva" – kirjailija Tommi Kinnunen sai kuukauden vegaanihaasteen aikana oivalluksen, jonka avulla kasvissyönti helpottui
Kolumni
MT toimitus
Ruokarauhaa kiivaaseen ilmastokeskusteluun
Suurin osa aikoo valita ravintolassa punaista lihaa niin kuin ennenkin, mutta broileri on vahva haastaja
Suomalaisnuoret muita haluttomampia vähentämään lihankulutusta – vähentämisen syyt eroavat jopa naapurimaa Ruotsista
Vaikuttaako se oikeasti johonkin, jos neljästä lihapyörykästä yksi korvataan kasvispyörykällä?
Grüne Woche aloitti ruuan supervuoden, jolloin punaista lihaa sysittiin lautaselta ja sikaa vietiin Kiinaan asti
Kansa ei karsi liha-annoksesta
Asiakas päättää annoksestaan
Saako kanan tappaa ja tiikerin vangita? Tutkijat kaipaavat eettistä keskustelua eläimistä peruskouluihin
Ympäristöasiantuntija Annukka Valkeapää haluaisi lihan hinnan kymmenkertaistuvan: "Ei ole järjen hiventä, että liha on saman hintaista kuin vaikka soijapavut"
Kiinnostaako kasvisruokavalio? – Ilman tietoa koostamisesta saatat aiheuttaa itsellesi jopa haittaa
Ilmastoraportti: Maa- ja metsätalouden on muututtava ilmastonmuutoksen torjumiseksi – turvemaiden käyttöä hillittävä ja kasvissyöntiä lisättävä
Ilmastokeskustelu on suomalaistuottajan etu
Hellan kulmalla: "Jos ilman makkaraa ei selviä, ne vieraiden täytyy tuoda itse"
Onko kasvissyönti uhka tuottajalle? — Maaltavastaajat-podcast kertoo
Liha ei himota vieläkään Harry Harkimoa
Lihantuottaja kaipaa julkista puolustusta
”Minipossusta” kasvoi maailman seuratuin sika – Yli 250-kiloinen Esther pääsi lähiöstä maalle ja syöpäleikkaukseen auttajiensa ansiosta
Kotimainen kasviproteiini hurjassa nosteessa, elintarvikejätit rynnistivät Vegemessuille – "Tämä on se iso muutos"
Vegemessujen tuottaja haluaa normalisoida kasvissyönnin
Kasviperäinen vai vegaaninen – sama asia vai sittenkin aivan eri?
Vuoden luetuimmat jutut: Tutkimus: Lentävä kasvissyöjä kuormittaa ympäristöä yhtä paljon kuin Suomessa kahdeksan vuotta pysyvä naudanlihansyöjä
Loppuuko lihansyönti? Tulevaisuustutkija vastaa
Kolumni
Katja Lamminen
Nämä ovat eri ruokien ilmastovaikutukset: Perunaa parempaa ilmastoruokaa ei ole
Radikaalit vegaanit iskeneet Ranskassa lihakauppoihin
Kolumni
MT toimitus
Lehmän aika lopuillaan – vai uusi aika alkamassa?
Kolumni
MT toimitus
Ihminen on lajina sekasyöjä
Tilastokeskus: Lihaa syövien määrä vähenee, kohta joka viides kasvissyöjä on 55–60 -vuotiaiden ikäryhmästä
Kolumni
MT toimitus
Suomen maatalousko nykyisellään tehokasta ja kestävää?
Kolumni
MT toimitus
Martat kestävän arjen asialla
Vegemessujen järjestäjät povaavat kaurasta Suomen uutta Nokiaa
Tutkimuksen yllättävä tulos: Täysin kasviperäinen ruokavalio laskee päästöjä vain muutamalla prosentilla
Liha pitää asemansa
Hammaslääkäri varoittaa: Hapan kasvisruoka pehmentää hampaiden pintoja