Erä

Loukkaantunut ja nälkiintynyt susi lopetettiin Espoossa – eläin noudatti Uudenmaan eristystä

Suden oikea etukäpälä oli vaurioitunut, joten eläin ei pystynyt hankkimaan ravintoaan metsästämällä.
Markku Vuorikari
Tänään maanantaina loukkaantunut susi havaittiin muun muassa Kauniaisten uimahallin pihassa ja Espoon Koskelossa. Eläimen todettiin liikkuvan kolmella jalalla. Kuvan susi ei liity tapaukseen.

Länsi-Uudenmaan poliisi on saanut maaliskuusta alkaen ilmoituksia loukkaantuneesta sudesta, joka liikkuu kolmella jalalla. Susi on liikkunut laajalla alueella, joten sitä ole aiemmin tavoitettu. Havaintoja on ainakin Lohjalta, Veikkolasta, Espoosta ja Kauniaisista.

Länsi-Uudenmaan poliisi kertoo tiedotteessaan, että susi on noudattanut Uudenmaan eristystä, eikä ole pyrkinyt poistumaan maakunnasta.

Tänään maanantaina susi havaittiin muun muassa Kauniaisten uimahallin pihassa ja Espoon Koskelossa. Eläimen todettiin liikkuvan kolmella jalalla.

Oikea etukäpälä oli vaurioitunut, joten susi ei pystynyt hankkimaan ravintoaan metsästämällä. Suden liikkumisesta pihamailla oli myös useita havaintoja.

Poliisi teki eläinsuojeluasetuksen perusteella lopettamispäätöksen. Espoon-Kauniaisten riistamiehet jäljestivät suden, joka tavoitettiin Bodominjärven koillispuolelta ja se pääsi kärsimyksistään.

Kyseessä oli täysikasvuinen uros, iältään noin 1,5–2-vuotias ja painoltaan 32 kiloa. Päällisen tarkastuksen mukaan susi vaikutti nälkiintyneeltä. Suden toinen etujalka oli polven kohdalta poikki. Toisin sanoen jalan alaosa puuttui kokonaan.

Lue lisää

Dramaattinen susijahti Tohmajärvellä: Poikkeusluvalla metsästetty susi haavoittui, poliisi määräsi suurriistavirka-avun etsimään ja lopettamaan suden – aamulla lupa määrättiin täytäntöönpanokieltoon

Susipostia jälleen ministeriöön: kannanhoidollisen metsästyksen helpottaminen nyt Ylivieskan kaupunginhallituksen esityslistalla

Kapinen susi lopetettiin poliisin päätöksellä Varsinais-Suomessa – susi oli lähes karvaton

Suden kannanhoidollisessa metsästyksessä Ruotsissa on ammuttu yhteensä 17 sutta – yhdellä susireviirillä tavoitellaan kaikkien susien tappamista